A kilencvenes években a nőies, laza ruhadarabok kapták a legnagyobb reflektorfényt, hiszen láttatni engedték a csinos vonalakat, és szinte bármivel jól mutattak. A szaténszoknya népszerűsége úgyszintén ebből az évtizedből ered, idén pedig még a korábbinál is gyakrabban találkozhatunk a fényes anyagú, retró fazonnal.

hirdetés

A nőies szoknyafazonok népszerűsége a kilencvenes évek közepén lobbant fel, amikor a hanyag grunge irányzat mellett megjelentek a csinosabb darabok, amelyek vidám színekkel és trükkös, lábvillantó hasítékokkal dobták fel a megjelenést.

A sikkes midiszoknyára szinte azonnal rákaptak a hírességek, a többnyire alakkövető szabásokat pedig a vörös szőnyegen is gyakran megvillantották. Sarah Jessica Parker szintén nagy rajongója volt a selymes anyagú darabnak, sokszor kombinálta trükkös felsőrészekkel.

 

Pár éve ismét felbukkant a kínálatban a szaténszoknya, és bekerült a rendszeresen visszatérő tavaszi-nyári trendek közé. Ám idén főszereplővé avanzsál a nosztalgikus divatmorzsák között, és szinte megkerülhetetlen stíluselemmé válik, ami minden összeállítást nőiessé varázsol.

A szaténanyagból készült midifazon népszerűsége nem véletlen, hiszen ez a szoknyatípus rendkívül jól variálható, szinte bármilyen felsőrésszel összeboronálható. Több stílusban is megállja a helyét: edzőcipővel, pólóval, és elegánsabb darabokkal egyaránt viselheted.

A szaténszoknya idén nem hiányozhat a nőies szerelésekből

A tavaszias időben a kötött pulóverek nagyszerű kiegészítései lehetnek a selymes anyagból készült szaténszoknyáknak.

A nőies midifazon nagyszerűen házasítható a vagány motorosdzsekivel, a hűvösebb napokon pedig, akár kapucnis pulóverrel is kombinálhatod.

A stílusmixelő trendeknek köszönhetően az edzőcipővel úgyszintén jó barátságot ápol a sikkes szoknya. A melegebb napokon egyszerűen csak cseréld le a kedvenc farmerodat egy nőies szaténszoknyára.

Az egyszerű felsőrészeket egyaránt feldobja a szoknya, és a pólókkal is érdemes tenni egy próbát.

A nőies kreációk sem maradhatnak a repertoárból, ha azt szeretnéd, hogy igazán romantikus legyen szerelésed, akkor a divatos fazont dobd fel fodros blúzokkal, csinos lábbelikkel, vagy blézerrel. 

Érdemes figyelembe venni, hogy lenge anyaga révén, a szaténszoknya kihangsúlyozhatja a kisebb úszógumikat, zsírpárnácskákat is. Ezt a tulajdonságát hosszabb fazonú felsőkkel ellensúlyozhatod.

Kiemelt kép és cikkfotó: Christian Vierig / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés