Bár az egyszerű, letisztult nyári szettek nem feltétlenül rosszak, a stylist rávilágít arra, hogy az apróbb stílusbakik gyakran egyhangúvá, snasszá teszik az összképet.

hirdetés

Fülledt, meleg nyári napokon mindenki igyekszik kényelmes, jól szellőző öltözékbe bújni, ilyenkor gyakran háttérbe szorul a sikkes, nőies megjelenés.

Az egyszerű szabású alapdarabok kánikulában is jó szolgálatot tesznek, sőt, nagyon könnyű kifinomult összhatást elérni velük, de olykor, ha nem passzolnak össze a fazonok, vagy hiányoznak a változatosságot megteremtő stíluselemek, egy csapásra jellegtelenné, semmilyenné válhat az összeállítás. Így ahelyett, hogy teljes fényében ragyogna, épp csak pislákoló takaréklángon ég a nőies kisugárzás.

A stílusos megjelenés kedvéért nem muszáj beáldozni a kényelmet, erre tökéletes példákat hoz a stylist, aki 35 Celsius-fok feletti hőségben tesztelte a videóban bemutatott szetteket. Azok a gyakori nyári stílusbakik, amikre felhívja a figyelmet, nem feltétlenül alakromboló hatásúak, viszont a kontraszt a felvételen is érzékelhető, mennyire letompítják a sikkes nőiességet.

A leggyakoribb nyári stílusbakik, és a tippek, hogyan kerülheted el az unalmas kliséket

Tény, hogy egy vonzó nő egyszerű póló-rövidnadrág összeállításban is ragyog, de a stílus több annál, minthogy hanyagul felkapunk magunkra néhány kezünk ügyébe kerülő darabot. Ahogy korábbi cikkünkből is kiderül, igenis fontosak a részletek, sokat emelnek ugyanis az összeállítás fényén.

Divatosan öltözködni bárki tud, de izgalmasan, stílusosan megjelenni egészen más kategória. A nyári szereléseknek sem kell egyhangúaknak lenniük, nyilván ilyenkor sok lenge cuccot és rövid fazont hord az ember lánya, de ezeket a kreációkat is lehet fantáziadúsan kombinálni.

A videóban kiemelt stílusbakik nem igazán hibák, a felvételen látható nyári öltözékek egyáltalán nem rosszak, csak éppen olyanok, mint mondjuk, az ételek ízek nélkül. Apró változtatásokkal azonban elképesztően dizájnosak és sikkesek. Diana Goss több dologra hívja fel a figyelmet az egyszerű, könnyed, letisztult darabok variálásával kapcsolatban.

 

Mivel ő maga szerepel a felvételen, nyilván a saját testalkatához passzoló fazonokból válogatta össze a szettjeit, de nem feledkezett meg arról, hogy mindenkinek más az alakja. A Youtube-on megnyitott videó alatt található egy link, melyen keresztül elérhető egy ingyenes összeállítás a megadott testalkat és testmagasság alapján ajánlott fazonokról. Ebben tippek is vannak, hogy miként érdemes összeboronálni a sziluetthez passzoló fazonokat, és milyen szabásokat javasolt elkerülni a stylist szerint.

Az alább említett szetteket egytől egyig a fenti videóban nézheted meg.

Felejtsd el a skinny hosszú nadrágokat!

Legalábbis a nyári hőségben nem kell erőltetni őket, rengeteg más, sokkal stílusosabb alternatíva akad még a kínálatban. A sziluettet követő, vagy testre tapadó fazonok csupán azzal teszik izgalmassá a látványt, hogy kiemelik a csinos alakot, de gyakran túl direkt módon, és nem kifinomult formában hangsúlyozzák a nőies vonalakat. Szimpla pólóval kombinálva pedig eléggé snassz összképet teremtenek.

A lengébb, egyenes szárú vagy A vonalú nadrágok sem rejtik el a formás alakot, sőt, megfelelő kombinációkban optikailag nyújtják a lábakat. Szépen hangsúlyozzák és karcsúsítják a derekat, valamint elegánsabbá teszik a hétköznapi, utcai stílust. Mivel a stylist nem túl magas, még a függőleges csíkozású anyaggal is rájátszik az A vonalú fazon alaknyújtó hatására. A fehér alapú öltözékbe egy kis izgalmat csempész a mintázat.

Míg a szűk, fehér pantallóval összeboronált vízszintes csíkozású póló összenyomja az alakot, ez a hasonlóan kontrasztos árnyalatú, nyárisan lenge és kényelmes szett jótékonyan keskenyíti, nyújtja a sziluettet. A kiegészítőkkel lesz teljes az összhang, a kalap például megfűszerezi, nőiesebbé teszi a megjelenést.

Turbózd fel az alapszettet könnyed rétegekkel!

A nyári öltözködés kapcsán ritkán jut eszünkbe a rétegezés, különösen a nagyon meleg napokon, pedig egy jól szellőző, légies pluszréteg javíthatja az öltözék struktúráját, ahogy a fenti videóban is látható.

A stylist szerint a rövidnadrág és az atléta kombinációja tökéletes viselet hétvégi kiruccanásokhoz, strandoláshoz és nyaraláshoz, ám máskor talán túl snassznak bizonyulhat. Ő egy szellős, könnyed anyagú zsebes mellénnyel fűszerezte meg az alapöltözéket, ami így sokkal izgalmasabb látványt nyújt. Olykor egyetlen apró változtatással fel lehet dobni a megjelenést.

Rövid fazonok kombinálása: bolondítsd meg egy kis csavarral

Nyáron gyakran előkerülnek a miniszoknyák, sortok és crop topok, de a rövid szabások kombinálása kockázatos dolog. Nem csak azért, mert könnyű alakromboló hibát véteni velük, hanem, mert olykor egy hajszál választja el egymástól a közönséges és a stílusos megjelenést. Ha túl sok testfelület villan ki, előfordulhat, hogy inkább kihívó az összkép, semmint nőiesen sikkes. Ráadásul egyes nyári fazonvariációk előnytelenek lehetnek, ezért a stylist egyszerű megoldást javasol a stílusbakik elkerülése érdekében.

A letisztult crop top és rövidnadrág, valamint a kaftánként viselt, nyitott ingruha kombinációja izgalmasabb, ugyanakkor finoman nőies. Minden darab szellős, a felső réteg pedig meglehetősen lenge, így nagy melegben sem kellemetlen egy ilyen viselet. A stylist által viselt szettet a fenti videóban tudod megnézni.

Ujjatlan és rövidnadrág: így tedd nőiesebbé egy apró változtatással

Biciklizéshez és mozgalmas időtöltésekhez valóban megfelelő a szimpla ujjatlan felső és a rövidnadrág párosa, ám bizonyos hétköznapi alkalmak megkívánják a nőiesebb, sikkesebb öltözéket.

A kényelem beáldozása nélkül változtatott a világos, nyárias szetten a stylist, az ujjatlan helyett inkább egy lenge, könnyed anyagú inget választott, ami nagy melegben sem tapad rá az emberre.

Sokkal stílusosabb, elegánsabb lett az összkép, miközben megmaradt az öltözék hétköznapi, kényelmes jellege. A stylist szettje a fenti videóban látható.

Kiegészítők nélkül unalmas a nyári megjelenés

Érthető módon, a legtöbb nőt a minimalista stílus vonzza nyáron, hőségben igyekszünk elkerülni a felesleges cuccok viselését. Vagyis, mellőzzük, ami nem funkcionális, csökkentjük az ékszereket és a sminktermékeket. Tény, hogy kánikulában könnyen irritációt okozhatnak a bőrrel érintkező fémfelületek, de minimalizálhatod a kipattogzás rizikóját, ha orvosi fémből készült, kevésbé allergén ékszereket viselsz. Nem kell sok a sikkes összképhez, olykor egyetlen karkötő vagy metálfényű óra is nőiesebb, stílusosabb szintre emelheti a megjelenést.

Ha megfigyeled az összes szettet, amit Diana Goss visel a videóban, mindegyiknél dizájnos, dekoratív stíluselemként jelennek meg még a funkcionális kiegészítők is, mint például a kalap, a napszemüveg vagy a táska. Olykor azonban egy színben passzoló, hajba kötött kendő, vagy egy vizuális élményt nyújtó öv emeli új szintre a letisztult alapdarabokból álló öltözéket. A finom, visszafogott stílus nem sérül, amennyiben mellőzöd a harsány csecsebecséket.

Kaotikus színkombinációk és minták

Nyáron tobzódnak a színek, és ez a vidám kavalkád gyakran az öltözködésünkben is visszaköszön. Felszabadultabbnak érezzük magunkat, és a hangulatunk is jobb, ha derűs és élénk árnyalatokat viselünk, illetve különféle mintákkal dobjuk fel a megjelenésünket. Nem csak a viselőjére, másokra éppúgy pozitívan hat egy színes-mintás szett látványa, ráadásul fiatalos, friss, sikkes összképet nyújthat egy ilyen öltözék.

Ugyanakkor megvan a kockázata, könnyű túladagolni a motívumokat, vagy az alak azon területeit kihangsúlyozni, amelyeket nem szeretnénk előtérbe tolni, felnagyítani. A kaotikus színhasználat és mintapárosítás elkerülése érdekében, Diana Goss a kétrészes szetteket javasolja.

Könnyedén megőrizhető a kifinomult összhatás, ha alul-felül ugyanaz a print és színkombináció köszön vissza. Persze, az egybeszabott ruhák, illetve az overallok szintén megfelelnek a célnak.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés