A hétköznapok során nem kell feláldozni a kényelmet a nőiesség oltárán, egy csinos lapos talpú cipő éppúgy sikkes összhatást eredményez, idén nyáron pedig igencsak széles a repertoár, amiből válogathatsz. Stílusos variációkat mutatunk.

hirdetés

Lapos talpú cipő viselése nyáron sikkesen, nőiesen

Vannak, akik a cipő sarokmagasságával állítják párhuzamba a nőiességet, azonban egyáltalán nem szükséges kényelmetlen magassarkúban lófrálni egész nap ahhoz, hogy valóban stílusossá és sikkessé váljon a megjelenés. A cipő fazonja, a mellé társított ruha, valamint a holmikat viselő személy kisugárzása az, ami sokkal inkább meghatározza a vonzerőt.

Tény, hogy egy csinos kis magas sarkú cipő viselésekor megváltozik a testtartás, a lábak is hosszabbnak tűnnek, ami hatással van az összképre, azonban a túlságosan magasított lábbelik nem alkalmasak arra, hogy mindennap hodrja őket az ember lánya, akár egészségtelen is lehet a bennük való mászkálás. A nyári időszakban különösen gyakran jelennek meg a tipikus panaszok. Lábdagadás és kellemetlen fájdalom jelentkezhet a nap végére, amit a kánikulában jellemző vizesedés még tovább súlyosbít.

Habár vannak alkalmak, amelyek megkövetelik a magassarkú viselését, a hétköznapokon éppen olyan nőiessé és csinossá varázsolható a megjelenés egy-egy könnyed lapos talpú verzióval is. A galériában összegyűjtöttünk néhány sikkes összeállítást, amelyekkel aligha lehet nagyot hibázni.

 

Az idei év igencsak bőkezű a lapos talpú cipők tekintetében, ugyanis számtalan csinos változat lapul a repertoárban. A gladiátorszandál ismét teret hódított magának a nyári divatban, de az évek óta népszerű espadrilles cipők is abszolút telitalálatnak bizonyulnak a szezonban.

A nyár kedvenc papucsa szintén remek választás a hétköznapokra, elképesztően sikkessé és stílusossá varázsolja a kisugárzást. Ha különböző színekben variálod, még csak unalmassá sem válik a rendszeres viselése. A szandálokkal szintén mesterien lehet trükközni, szoknyás és nadrágos összeállításokkal ugyancsak remekül mutatnak.

Sokan kifejezetten alaknyújtó, karcsúsító hatása miatt vetik be a magas sarkú cipőket. Tény, hogy ez a legegyszerűbb megoldás például egy midiszoknya esetén, amely hajlamos összenyomni a sziluettet. Ám más trükkel is kiküszöbölhető a probléma. A lábbeli lehet lapos talpú, ilyenkor azonban érdemes testszínű, natúr verziót választani ahhoz, hogy a kiegészítő „ne vágja el” a lábakat a bokánál, ne teremtsen hatalmas kontrasztot.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés