A szakértő szerint ezek az öltözködési tippek különösen hasznosnak bizonyulnak ötven év felett, ugyanis hozzájárulnak a magabiztos, határozott megjelenéshez. Nem kell lemondani az aktuális trendekről, a divat nem korfüggő!

hirdetés

Előfordul, hogy valaki nem érzi magát komfortosan azokban a holmikban, amelyeket az aktuális trendek felkínálnak, és ebből máris azt a következtetést vonja le, hogy bizonyos életkor felett bizony akadnak tiltólistás ruhadarabok. Noha az általános vélekedés hosszú évtizedeken át ezen az elven alapult, ma már tudjuk, hogy az öregedéssel járó változások miatt nem kell lemondani a divatos öltözködésről. Persze nem mindegy, hogy miként és mivel viseli az ember lánya a trendlisták élén szereplő holmikat. A megfelelő kombinációban minden lehet előnyös és vonzerőnövelő. Sőt, az sem törvényszerű, hogy a fiatalok által kedvelt ruhadarabokban ötvenen túl már feszengeni kell.

A szakértő szerint arra érdemes figyelni, hogy a korral járó zavaró részletek takarásba kerüljenek. Ötven felett sokakat gátol a lógó felkar vagy a megereszkedett fenék, ám egy csinos darabbal abszolút ellensúlyozni lehet a bizonytalanságot. Angela Masson divattanácsadó sorra veszi a szezon legkelendőbb ruhadarabjait, s elmondja, hogyan érdemes beépíteni őket a mindennapi ruhatárba. Ezek az öltözködési tippek minden nő számára hasznosnak bizonyulhatnak, de ötven felett, amikor változáson megy keresztül az alak, különösen jól alkalmazhatóak.

 

Öltözködési tippek ötven felett: a trendek kortól függetlenül bevethetők

Alakszélesítő hatás – fodros babydoll ruhák

A csinos babydoll ruhafazonok talán népszerűbbek, mint valaha. Mivel nem karcsúsítottak, sőt, a különböző rétegek és fodrok még rá is dobnak a ruha sziluettjére egy lapáttal, sokan tartózkodnak a viselésüktől. A nyári szezonban márpedig kifejezetten praktikus és kényelmes választásnak bizonyulnak, csak nem mindegy, hogy miként kerülnek bele a hétköznapi szettekbe.

Ne legyen túlzottan sok fodor és réteg ezeken a ruhákon. A túltolt anyagmennyiség és a széles szabás alakromboló hatással bír, ami bizony hatással van a magabiztos megjelenésre is. Noha ezek a laza, nőies nyári darabok tényleg elképesztően népszerűek idén, sokszor elfedik a derékvonalat, zsákszerűen terülnek szét az alakon, így háttérbe szorítják a sziluettet.

A derékvonal szűkítésével, valamint a visszafogottabb fazonokkal azonban nem lehet mellényúlni. Nincs olyan, hogy tilos, csupán a trendek között is úgy kell válogatni, hogy előnyös legyen az összhatás.

Bokavillantó nadrágok, széles szárú farmerek

Aki most ötven felett jár, biztosan hallotta azt gyermekkorában, hogy a bokavillantó nadrág teljes mértékben ciki, és olyan, mintha az ember kinőtte volna. A 2024-es trendek között azonban a bokavillantó fazonok teljes mértékben előtérbe kerülnek, különösen a nyári időszakban.

Alacsonyabb termet esetén érdemes magas derekú fazont választani, ugyanis a bokavillantó nadrágok alaktömörítő hatása ötven felett ugyanúgy érvényesül. A farmert nyugodtan le lehet cserélni egy lengébb, lazább anyagra, mint például a lenvászon vagy a lenkeverék, nem muszáj ragaszkodni az alaptrendhez. A megfelelő kombinációban abszolút sikkes és elegáns hatást kelthet az összkép. Egy csinos nadrág ebszolút felturbózza az önbizalmat, ami hatással van a nőies kisugárzásra is.

Kiálló pocak – öltönymellény

Idén elképesztően divatosak az öltönymellények, ráadásul nyáron önmagukban, bármiféle aláöltözet nélkül simán bevethetők. A legtöbb darab azonban nem túlzottan hosszú, ráadásul még testhezálló is, ami egy kiálló pocak esetén nem feltétlenül előnyös. A szakértő szerint ötven felett azonban csupán a fazonon kell egy kicsit változtatni, apró trükkökkel ez a menő, sztárok által is olyannyira kedvelt ruhadarab éppúgy viselhető a mindennapok során.

A legjobb, ha hosszabb fazont választasz, de az sem gond, ha egy vékony topot veszel alá, és nem gombolod be végig a mellényt. A legegyszerűbb megoldás egyértelműen az, amennyiben magas derekú nadrággal kombinálod az öltönymellényt, így a kis pocak teljesen takarásba kerül, az összkép pedig kellőképp sikkes lesz.

Lógó, felpuhult karok – csíkos topok

A csíkos topok és felsők őrülete még mindig nem ért véget, idén egyértelműen az ujjatlan változatok viszik a prímet. Azok, akiknek szerencsés a genetikájuk vagy sokat edzettek az elmúlt időszakban felkarra, valószínűleg mindenféle rossz érzés nélkül felkapják a falatnyi nyári felsőket. Ám ötven év felett a gravitáció, a kollagéntermelés belassulása és sok esetben a genetikai tényezők sem kegyesek az emberrel. A felkar területe bizony lógni kezd, amit a többség nemigen szeretne mutogatni.

Ám nem kell lemondani a csíkos felsőkről az esetleges integetőháj miatt. Sokan azért is félnek a vízszintesen csíkozott daraboktól, mert a vízszintes irányban futó minta eleve szélesíti az alakot, ezáltal még jobban felhívja a figyelmet a szélesebb karokra. A megoldás az, ha olyan pólót vagy topot választ az ember, aminek van egy pici ujja, melynek fazonja a felkar egy részét takarásba helyezi. A legjobb, ha az ujjrész nem feszül, sőt, lehet puffos, fodros vagy ráncolt is, a lényeg, hogy magabiztosabbá tegye a megjelenést. A lenge pillangóujj alatt például nem szorul be a testhő, szabadon szellőzik ez a szabás, ráadásul előnyösen mutat megereszkedett felkar esetén.

Kivillanó lábak – zsebes miniszoknyák

A zsebes nadrágok és szoknyák őrületes lendülettel tértek vissza a divat színterére, s legtöbben a mini verziókat viselik nyáron. Noha a miniszoknya ötven év felett nem tiltólistás, sokan kényelmetlenül érzik magukat a rövidke darabokban. Lehet, hogy az összkép elképesztően csinos és nőies, ám a magabiztosság sokkal többet ad hozzá a kisugárzáshoz, mint egy dögös szoknya.

Bátran lehet válogatni a zsebes midi fazonok között, de egy rövidebb szoknya esetén is sokat segít, ha nem túl feszes és testhezálló a vonalvezetés. A zsebek azonban már önmagukban szélesíthetik az alakot, ezért érdemes A vonalú fazont választani, amely előtérbe helyezi a homokóra-sziluettet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés