A pulóver ugyan megszokott, mindennapi holmi a téli szezonban, de a stílusát tekintve roppant rugalmas, így nem kell nagy erőfeszítéseket tenned ahhoz, ha elegánsan szeretnéd viselni.

hirdetés

Az adventi és a karácsonyi szezonban számos olyan alkalom akad, amely megkívánja az ünnepi öltözéket, ám egy családi vagy baráti összejövetelre, vacsorára nem feltétlenül szükséges koktélruhás, tetőtől talpig csillogó szettben érkezni.

Bár az ünnepélyes hangulatnak illik visszaköszönnie a megjelenésben, hiszen ez az időszak arról is szól, hogy egy kicsit kiszakadunk a hétköznapok sodrásából, a smart casual stílus lehetőségeit kiaknázva a nem éppen alkalmi vagy formális ruhadarabokat is – mint például a kötött pulóver – lehet elegánsan viselni.

 

Persze, nem az agyonhordott, viseltes és nem is a vicces karácsonyi mintás darabokra gondolunk, érdemes mindig tartogatni a szekrényben egy-egy olyan kreációt, amely fazonját és színvilágát tekintve különleges alkalmakkor úgyszintén előkapható. A puha pulóver nemcsak fekete nadrággal sikkes, hanem selyemfényű szoknyával, muszlinruhával, nadrágkosztümmel, nőies kiegészítőkkel és csillogó ékszerekkel éppúgy remekül kombinálható.

Meglehet, hogy a ruhatárad már rég tartalmazza ezeket a holmikat, így nem kell a karácsony előtti dömpingben még az alakalmi ruha beszerzésén is aggódnod. Előfordul, hogy egy-két darab a vállfán lógva nem tűnik túl izgalmasnak, ám párba rendezve már ütős összeállítást alkotnak, csak korábban épp átsiklott felettük a tekinteted. Ezek az elegáns pulóveres szerelések kézenfekvőek ugyan, a megfelelő időben azonban mégsem jutnak mindig eszünkbe.

 

Kötött pulóver elegánsan kombinálva: ilyen kevés kell az ünnepi sikkhez

A szűkített vonalú garbó és a lezser, bő szabású kötött pulóver egyaránt elsüthető elegánsan, és nem csak akkor, ha a klasszikus fehér, fekete és bézs tónusoknál maradsz. Bátran belecsempészheted az öltözékedbe a karácsony valamely ünnepi hangulatú színét, mint amilyen a piros, a bordó vagy a zöld. Ám nem is annyira a szvetter árnyalatán, mint inkább a teljes megjelenés színharmóniáján van a hangsúly. A sikkes elegancia kedvéért a finom és puha anyagtársításokkal éppúgy játszadozhatsz.

 

A lenge selyemfényű, pliszírozott és muszlinból készült szoknyák stílusosan és nőiesen mutatnak puha kötött kelmékkel összeboronálva.

Éppúgy képbe kerülhetnek a szövetnadrágok és -blézerek, a könnyedebb blúzok, az elegáns szatén vagy bőrhatású rövidnadrágok, valamint az ízléses, bőrutánzó kiegészítők.

 

Bár az ünnepi összhatás csillogás nélkül is elérhető, az ékszerekben vagy a pulóver díszítésében visszaköszönhetnek a lágyan fénylő gyöngyök, az aranyló vagy ezüstfényben játszó felületek, esetleg az anyag textúrájában sziporkázó fémszálak. A kötött holmiból is választhatsz ilyen finom darabot, vagy flitteres, fémes hatású ruhadarabok mellé társíthatod. Mindkét esetben pazarul nőies lesz a végeredmény.

Az egyensúlyra azonban mindenképp ügyelj, ha biztonsági játékos vagy, egy neutrális tónusokból összeállított, visszafogott szerelés ideális lehet számodra, a hófehér például a téli hangulat egyik alapszíne, ami kifinomulttá teszi a megjelenést, a bézs pedig minden évszakban kedvelt tónus, ami balanszként szintén remekül működik az élénk színekkel tarkított öltözékekben. Képgalériánkban mutatjuk meg a tíz kedvenc variációnkat!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria kiemelt képe: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés