Ahogy közeledik az ünnep, egyre több szerep jut a hóemberes, hópihés, csillogó, masnis ruhadaraboknak. Előkerülnek a karácsonyi csúnya pulcsik, amelyeket az év többi napján biztosan nem vennénk fel, ám ilyenkor belefér a móka. A hagyományos kötött darabok mellett vannak egészen elképesztő kreációk is, melyek garantáltan mosolyra késztetik az embert.

hirdetés

Közeleg a karácsony, az üzleteket pedig már hetekkel ezelőtt ellepték a karácsonyi holmik. A karácsonyfadíszek és dekorációk mellett jut szerep a divatnak is, hiszen az üzletek nem győznek rálicitálni egymás készletére az izgalmas karácsonyi kollekciókkal. Előkerülnek a csillogó részletek, a flitteres ruhadarabok és az elmaradhatatlan csúnya pulcsik.

A karácsonyi csúnya pulcsik szinte már hagyománynak számítanak, olyannyira, hogy külön napot találtak ki a viselésükre. A kevésbé bevállalósak ilyenkor előkapják a rénszarvasos, csillogós szvettereket, ám az igazán merészek szinte egy komplett karácsonyfát is képesek magukra applikálni.

A karácsonyi csúnya pulcsi az új sikk: ezek a szvetterek garantáltan feldobnak

A változatos ünnepi motívumokkal megbolondított szvetterek a nyolcvanas években jelentek meg a palettán. Sokkoló hatásukat azonban könnyen feledtette a divat, pláne, hogy a karácsony előtti időszakban mindig előkerültek az efféle giccses darabok. A rusnya kötöttek népszerűségét csak tovább növelte az első Bridget Jones-film, hiszen ebben a főszereplők igazán mókás pulcsikat viseltek.

 

Manapság a karácsonyi csúnya pulcsik elképesztően felkapottak, így a hóemberes, csillagos, karácsonyfás szvettereken már meg sem lepődünk. A bolti verzióktól azonban sokkal extrémebbek, mulatságosabbak az otthon készült kötöttek. Vannak, akik egy egész hógömböt vagy kandallót magukra applikálnak. A kreatív megvalósításoknak tényleg csak a képzelet szabhat határt, de akadnak közöttük egészen könnyen elkészíthető megoldások, melyek megadhatják az ihletet egy jó poénhoz.

Bár a csúnya pulcsikat nem viselnénk minden alkalomra, az év végi időszakba simán beleférnek az ünnepre hangolódás jegyében. Ettől még a karácsony meghittsége és üzenete nem sérül, hiszen a szeretet mellett a nevetés is jobban összekapcsolja az embereket. Kedvedre válogathatsz az üzletek vicces kreációi közül vagy akár girland, karácsonyfadísz segítségével magad is elkészítheted az ideális darabot. Nem kell finomkodnod, hiszen minél giccsesebb, annál jobb!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria képei: Pinterest. 

  • Megosztás:
hirdetés