A fekete és a fehér párosán kívül akad még jó pár lehetőség, ha a kifinomult megjelenés a cél, ezek az elegáns színek tökéletesen passzolnak a nőies, visszafogott szettek letisztult hangulatához.

hirdetés

Elegáns színek, amelyek kifinomultabbá teszik a megjelenést

Ha elegáns megjelenésről van szó, a legtöbben a fekete és a fehér egyszerűségére hagyatkoznak. Természetesen itt nem feltétlenül a jól bevált ünneplős szettekre gondolunk, azonban a kis fekete ruha, valamint a fehér ingek és kosztümszettek varázsa tényleg megkérdőjelezhetetlen. Az alapszínek ráadásul nem csupán önmagukban, hanem egymással összeboronálva is szuperül mutatnak, egyáltalán nem unalmasak, ha egy kicsit trükközik velük az ember.

Ennek ellenére az elegancia nem ragad meg a fekete és a fehér határán. Néha érdemes bevállalni a feltűnőbb, merészebb árnyalatokat is, a kifinomult összkép értékéből nem feltétlenül vonnak le a különlegesebb tónusok sem. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színre esik a választás. A pink is lehet elegáns a maga módján, ám ha visszafogott elegancia a cél, azért nem árt óvatosan bánni a palettával.

A galériában mutatunk hat olyan sikkes, nőies árnyalatot, amelyek garantáltan megalapozzák a szett eleganciáját. A fekete és a fehér ezúttal nem szerepel a listán.

 

Nem meglepő, hogy a listát egyértelműen a királykék vezeti. A mélykék árnyalat nem véletlenül kapta a „király” jelzőt. Annak idején igazi forradalomnak számított, amikor a kék viseletek megjelentek a divatban, a gyönyörű szín hamar a királyok és hercegek, illetve királynék és hercegnék színévé vált. A mesés kék azóta is az elegancia jegyét hordozza magában.

A vörös helyett manapság a burgundi az, ami gyakrabban szerepel az elegáns összeállításokban. Ez a sötétebb, mélyebb tónus nem olyan vibráló és erőteljes, mégis határozottságot és nőiességet kölcsönöz a megjelenésnek. Ugyanez igaz a méregzöldre is, amely éppen olyan frissítő, mint az élénkebb és világosabb zöldek, valahogy mégis elegánsabb hatást kelt.

A szürkéről, a padlizsánról és a bézsről sem szabad megfeledkezni. Ezek a könnyed árnyalatok talán egy fokkal hétköznapibbnak mondhatók, mint a fentebb említett verziók, azonban a megfelelő kombinációban elegáns szintre emelik a hétköznapi összeállításokat.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés