Katalin hercegné számára jóformán kötelező a konszolidált, elegáns megjelenés, hiszen bárhová is megy, a brit uralkodócsaládot képviseli. Így a stílusa sohasem lehet teljes egészében öncélú, az, hogy jó benyomást keltsen a megjelenésével, valójában közérdek. A kifinomult öltözködéshez azonban nem kellenek méregdrága holmik, sőt, a legegyszerűbb alapdarabokból is ki lehet hozni a maximumot. Kate Middleton egyszerű trükkjei könnyedén beépíthetők a hétköznapi öltözködésbe, csupán apróságokra kell odafigyelni.

hirdetés

A tökéletes összhang titka mindig a részletekben rejlik. Ehhez alapvetően még stylist sem kell, csupán egy minimális szépérzék elegendő ahhoz, hogy kellően kifinomult megjelenést kölcsönözzön egy csinos szett. Katalin hercegné soha nem visel túlzó vagy feltűnő darabokat, a legegyszerűbb holmikat variálja úgy, hogy mindig roppant elegáns összhatást kelt az eredmény. Apró trükkjei jól jönnek a mindennapok során, a negyvenéves hercegné öltözködéséből ezeket mindenképpen érdemes ellesni.

Katalin hercegné tudja, hogyan lehet egy szimpla pulóver is irtó elegáns

A kabát mindig passzol a felsőhöz

Katalin hercegné mindenre odafigyel, így amikor kabátot kell vennie, nem az az első gondolata, hogy a pluszréteg alatt úgysem látszik, mi rejtőzik valójában. Kifejezetten szereti kihangsúlyozni a finom részleteket, így a pulóver a legtöbb esetben tökéletesen passzol az általa választott kabáthoz. Legyen szó színbéli egyezésről vagy a minták összhangjáról, a lényeg az egységes hatásban van. Egy egyszerű garbó is sokkal elegánsabban mutat, ha ezt az apró trükköt szem előtt tartva kerül bele a hétköznapi szettbe.

 

Egy blézerrel bármit fel lehet dobni, a lényeg, hogy színben is passzoljon

Egy finomkötött felső alapvetően nem nagy durranás, bár hatalmas előnye, hogy elképesztően könnyen kombinálható bármilyen stílusú ruhadarabbal. Sokan úgy gondolják, hogy egy kötött, vastagabb anyagú pulóver már önmagában egy felső réteget képvisel, ám kicsit sem fest furcsán, ha erre még egy blézer is rákerül. Egy karcsúsított fazonú darab különlegessé varázsolja a szimpla pulcsit, sokkal elegánsabbnak hat az eredmény.

 

Nem gond, ha nincs mély dekoltázs, a nyaklánc nyugodtan rálóghat a pulóverre

A környakú felső nem kelt kifinomult érzetet első ránézésre, ám egy igazán egyszerű, aprócska trükk olyannyira feldobja ezt a szimpla alapdarabot, hogy máris eleganciát tükröz az összkép. Egy csinos kis nyakláncot nem csak akkor érdemes viselni, ha a mélyebben szabott dekoltázs kiemelését szolgálja, az egyszerű pulóverre rálógatva például hihetetlenül megbolondítja a szettet. Persze nem kell háromkilónyi bizsut halmozni a nyakba, a trükk varázsa épp a minimalista megoldásban rejlik.

 

A pulóver és a kesztyű legyen összhangban

Sokan úgy vásárolnak kesztyűt a hidegebb időre, hogy az a sálhoz és a sapkához passzoljon. Az efféle a kiegészítőket nem véletlenül árulják szettben, a téli hidegben ugyanis szinte csak ezek látszanak a teljes szerelésből, a kabáton kívül persze. Ám a tél vége felé közeledve már a vastag sálak és sapkák feleslegessé válnak, a csinos kis garbó nyaka pedig kikandikál a kabát alól. A kesztyűre szükség lehet még ilyenkor, szelesebb, hűvösebb időben mindenkinek az ujjai fagynak le elsőként. Katalin hercegné zseniális trükkje, hogy a kézmelegítő színét a kiválasztott felsőjéhez igazítja, ami pedig azt sugallja, hogy kiemelten odafigyel az apró részletekre. Ettől válik roppant elegánssá ez az alapdarabokból álló összeállítás.

 

A pulóver alól kikandikáló inggallér kicsit sem tolakodó, és nőiesebbé varázsolja a megjelenést

Egy inggel bármilyen szett elegánssá varázsolható. Sőt, nem is kell feltétlenül az egész ruhadarabnak dominálnia a szettben, elegendő az is, ha csupán a gallér kap hangsúlyt. Katalin hercegné számtalanszor vetette már be ezt az őrülten egyszerű, ám annál zseniálisabb trükköt.

 

Magas derekú nadrággal párosítva sokkal elegánsabb hatást kelt a szimpla pulóver is

A magas derekú nadrágok hihetetlenül előnyösek, hiszen a deréktájékra helyezik a hangsúlyt, ezzel pedig kiemelik a nőies vonalakat. Éppen ebből adódik, hogy a legegyszerűbb felsővel párosítva is elegáns hatást kelt egy ilyen darab, hiszen nagymértékben a csinos formákra fókuszálja a tekintetet. A színösszhang még sikkesebbé teszi ezt az egyszerű fazonokból álló szettet.

 

A felső színe passzoljon a cipőhöz

A megfelelő cipő kiválasztása gyakran nem könnyű, hiszen néha az hat üdítően, ha az egész öltözéktől eltér az árnyalata és a stílusa, máskor pedig jobb, ha belesimul az összképbe egy kiegyensúlyozott színritmus részeként. A lábbeli megválasztásakor tehát a viselni kívánt felsőrész színe is irányadó lehet. Abszolút letisztult, elegáns hatást kelt, ha a pulóver árnyalata visszaköszön a lábbeliben. Így sokkal kifinomultabb látványt nyújtanak a teljesen egyszerű, hétköznapi alapdarabok.

 

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images.

Cikk képei: Kirsty Wigglesworth-WPA Pool/Max Mumby/Indigo/Arthur Edwards – WPA Pool/Owen Humphreys – WPA Pool/Samir Hussein/WireImage/Danny Martindale/WireImage/Anthony Devlin – Pool/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés