Bár igencsak sok idő eltelt a ’90-es évek óta, a trikóruha még mindig az egyik legkézenfekvőbb nyári alapdarab. Mivel számos verzióban visszaköszön a divatban, lehetetlen megunni!

hirdetés

Lehet elegáns vagy hétköznapi, lenge vagy testre tapadó darab, készülhet széles, esetleg vékony vállpánttal, illetve zárt vagy nyitott hátrésszel – a trikóruha rengeteg stílusban, megújult és retró változatban bukkan fel idén a nyári divatban.

A kilencvenes évek trendjei még ma is rengeteg inspirációval szolgálnak, amit rendszerint kihasználnak a tervezők és a márkák. Számos vagány és sikkes kreációt köszönhetünk ennek a korszaknak, a bermudától kezdve a biciklisnadrágon és a mamafarmeren át egészen a letisztult tubusruháig.

A trikóruhák praktikussága és sokoldalúsága vitathatatlan, a kötött és horgolt megoldások például remekül passzolnak a kötetlen összejövetelekhez, kerti partikhoz, fesztiválokhoz, vízparti bulikhoz, míg a pólóanyagú darabokat a kisgyermekes anyukák is viselhetik a játszótéren, de ugyanígy strandoláshoz, nyaraláshoz is alkalmasak.

A spagettipántos, selyemhatású verziók esküvőn, nyári estéken egyaránt elsüthetők, de kényelmes, lapos talpú szandállal kombinálva a városnéző, andalító sétákat is kellemesebbé tehetik szellős kialakításukkal.

A ’90-es évek kedvence volt, most újra divatos: ilyen sikkes tud lenni a szimpla trikóruha

Bár a legtöbb trikóruha a test vonalát követi, akadnak lezserebb, lengébb szabások is, melyekben nem rajzolódik ki feltűnően az alak. A bordázott anyagokkal és a függőleges mintázatokkal is lehet trükközni, hogy arányosabbnak, karcsúbbnak tűnjön a sziluett.

Mini, midi és maxi fazonban egyaránt kaphatók a kényelmes trikóvonalú ruhák, melyek egyszerűségük ellenére roppant sikkessé teszik a megjelenést.

Ezek a letisztult darabok elbírják a mintákat, az élénk színeket és a szembetűnő kiegészítőket, ugyanakkor szimpla papuccsal, kis retiküllel vagy derékban megkötött inggel összeboronálva éppúgy megragadják a figyelmet.

 

Könnyedén alakítható a stílusuk a kiegészítők játékával, baseballsapka és tornacipő mellett például sportos dresszé avanzsál a szűk és a lenge trikóruha.

A magas nyakú, a derékrészen vagy hátul kivágott, valamint a merész lábvillantó hasítékkal ellátott kreációk úgyszintén divatosak idén, az élénk tónusú, a virágmintás és a csíkos verziók mellett pedig a fekete ruhák a legnépszerűbbek.

Az alkalmi és a hétköznapi darabok táborában éppúgy megtalálhatók a rafinált vonalvezetésű megoldások, melyek ráncolt anyaggal terelik el a hangsúlyt a csípő és a has tájékáról.

A kilencvenes évekből átemelt trikóruha már rég túlnőtt a retró trendeken, bármilyen fazonban és stílusban előfordul a kínálatban.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés