Egy-egy csinosabb blúz szinte minden nő szekrényében akad, de csak kevesen tudják, hogy milyen sokoldalú kincset birtokolnak. Ez a darab ugyanis, bármikor kisegíthet, ha elegáns partira vagy hivatalos, ráadásul nadrággal és szoknyával egyaránt jól kombinálható.

Az ünnepi partiszezon mindig tartogat meglepetéseket, de akkor sem kell megijedned, ha utolsó pillanatban kapsz meghívást egy összejövetelre, és hirtelen elönt az érzés, hogy nincs mit felvenned. Bár karácsony és szilveszter tájékán sokan ragaszkodnak a koktélruhához, az elegáns megjelenésnek más alternatívái is lehetnek, ráadásul egész más öltözéket kíván egy családi vacsora, mint egy ünnepélyes parti.

A blúz ugyan első blikkre nem tűnik izgalmas ruhadarabnak, de éppen abban rejlik az előnye, hogy semlegessége révén sokoldalúan variálható. Az egyszerű fehér blúz sem lesz diáklányos, ha blézert, esetleg pelerint, vagy bőrhatású nadrágot, szoknyát társít hozzá az ember, valamint megbolondítja alkalomhoz illő kiegészítőkkel és sminkkel.

Fókuszban a blúz: így viseld a partiszezonban!

A finom anyagú áttetsző, sálgalléros, és buggyos ujjú blúzok különösen divatosak idén, így az ünnepi kollekciók sem hiányolják őket. Akár laza, akár elegáns partiba vagy hivatalos, egy csinos blúzkreációval biztos nem lőhetsz félre, ráadásul végtelen lehetőséged van arra, milyen szettbe ülteted a kedvencedet.

Ilyenkor előkerülhetnek újra a háromnegyedes fazonú szoknyanadrágok, melyek lábszárcsizmával is remekül mutatnak, de a hosszú rakott szoknyák, a blúzra felkapható kötényruhák, sőt, a fényes, bőrhatású gatyók is szóba jöhetnek.

 

A hetvenes évek burzsuj irányzata a pelerinkabátkákat és a blézereket is pártolja, melyek elegáns összhangot teremtenek a korra jellemző sálgalléros blúzokkal. Egy kis extravaganciát is csöpögtethetsz az elegáns outfitbe, ha az áttetsző blúzt lakkbőr nadrággal, vagy miniszoknyával és combcsizmával kombinálod.

A blúz hétköznapi, irodastílusú jellegét ultrafinom anyagkombinációkkal, lágy színekkel, fekete-fehér párosításokkal, illetve elegáns kiegészítőkkel oldhatod. Ha nincs ötleted, hogyan ültesd be az ünnepi szettedbe, a képgalériánkból inspirációt meríthetsz.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés