Bár a fel-fellobbanó járványhelyzet már jó ideje hatással van az életünkre és az ünnepeinkre, a karácsonyi hangulatnak akkor is érdemes megadni a módját egy csodás öltözékkel, ha csak szűk családi körben ünnepel az ember. A modoros eleganciát bátran félre lehet tenni, helyette célszerűbb könnyedebb, de nőies stílust választani, ami a kényelmi szempontoknak is megfelel. 60 év felett éppúgy ki lehet használni a divat által nyújtott lehetőségeket, sőt, az ünnepi szettek csillogós, piros, valamint a leopárdmintás darabokat is tartalmazhatnak. Tippeket adunk az ízléses, nőies összhanghoz, ami nem megy a komfortérzet kárára!

hirdetés

 

A piros ruhadarabok garantáltan ünnepivé varázsolják a megjelenést

Sokaknak lapul a gardróbjában valamilyen piros ruha vagy kiegészítő, ez a szín pedig tökéletesen passzol az ünnepekhez. Legyen szó pulóverről, kardigánról, nadrágról vagy ruháról, bármilyen formában bevethetők ezek az élénk árnyalatú viseletek.

Egy csinos, kötött pulóver vagy kardigán megjeleníthető elegáns, kifinomult szett részeként, de akár egy laza, kényelmes, otthoni viseletként is. A vörös árnyalatok hihetetlenül feldobják a szettet, így akár a legegyszerűbb fekete nadrággal is tökéletes kombinációt alkotnak.

 

Diszkrét csillogás: a flittertől 60 felett sem kell idegenkedni

A csillogó ruhadarabok az ünnepek örök sztárjai, soha nem mennek ki a divatból. Persze egy családi összejövetelre nem kell túlzásba vinni a csillámot és a flittert, de egy-egy kiegészítővel vagy ruhadarabbal érdemes belecsempészni a szerelésbe ezt a hatáskeltő anyagot.

Az Instagramon sixtyvibe néven futó blogger előszeretettel választ feltűnőbb szetteket is, igyekszik bebizonyítani, hogy ezek a darabok hatvan felett éppúgy jól működnek és bátran viselhetők.

A fémhatású anyagok is elképesztően divatosak idén, ezért az ezüstszínű, valamint az aranyló és bronzos felületeket szintén be lehet csempészni az öltözékbe. A visszafogottság azonban nem árt, hogy ne legyen tolakodó a csillogás: feketével jól lehet balanszírozni, hogy vagány, ugyanakkor ízlésesen nőies legyen az összkép.

 

A klasszikus bársonnyal nem lehet mellélőni

Az egyik leginkább ünnepi anyag a bársony, hiszen tapintása és látványa is hihetetlenül előkelő. Az igazán ünnepi megjelenéshez kihagyhatatlan ziccer egy ilyen ruhadarab választása, ráadásul eszméletlenül jól kombinálható.

Egyszerűbb, ám mégis nőies megjelenést kölcsönöz, ha blúz vagy blézer formájában kerül be a szettbe egy csinos nadrággal viselve, míg szoknyával párosítva inkább az elegánsabb vonalat képviseli. A tükörbársony anyagú ruhadarabok nagyon kényelmesek, mégis kifinomult és nőies hatást keltenek.

 

Így biztos, hogy nem lesz gyászos a fekete

Örök érvényű igazság, hogy a fekete az egyik legelegánsabb tónus. Ebből adódóan ezzel a sötét árnyalattal garantáltan nem lehet mellélőni az ünnepek alatt sem. Az ünnepi szettek akár fekete darabokból is állhatnak, ha egy-egy apró részlet deríti a látványt. Bár sok stylist szerint a fiatalos öltözködés kulcsa a világos színek kombinálása, a thiswiththis nevű Instagram-oldal divatbloggere, Leanne bebizonyítja, hogy a monokróm fekete szett sem feltétlenül komor.

Ha a kiegészítőkben megjelenik egy más árnyalat, esetleg a ruha anyaga tükröz egy kis csillogást vagy fényt, különösen ünnepivé válik a szerelés.

 

Divatos leopárdminta visszafogott, nőies stílusban

Sokan tartanak a leopárdmintás darabok viselésétől, pedig ezeknél a ruháknál aligha találni nőiesebbet. A dögös, ám mégis elegáns kreációk eszméletlenül feldobják a megjelenést, bátran viselhetők a családi összejövetelen is. Merész választás ugyan, de garantáltan mindenkinek leesik az álla az állatmintás ruha láttán.

 

Kiemelt képek: sixtyvibe/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés