A kötött anyagú ruhadarabok a téli öltözékek alappillérei, ám annak ellenére, hogy szezonálisan újra és újra előkerülnek, meglehetősen félreismert kreációknak számítanak. A vastag pulóverekről, kardigánokról és szoknyákról elsősorban nem az elegancia jut az eszünkbe, pedig a puha textúrákkal és változatos fazonokkal játszadozva, a kifinomultan nőies stílusba is könnyedén beültethetőek.

hirdetés

A farmernadrág és a pulóver már olyannyira összeforrt a téli divatban, hogy nehezen látunk túl ezen a hétköznapi kombináción, ha kötött anyagról van szó. Persze, mindenki tudja, hogy a szűkebb garbók remekül mutatnak blézerekkel és szoknyákkal, a meleg pamut- és gyapjúdarabokról azonban, sokaknak mégis a vagány szettek ugranak be elsőként.

Az aktuális téli divat azonban új húrokat penget a kötött szettekkel, melyek akár az egész megjelenést uralhatják. Olyan fazonújításokkal találkozhatunk, mint amilyenek a puffos ujjú, a spanyol dekoltázsú, a fodros, vagy a test vonalát követő megoldások, a bordázott, rugalmas kötésű ceruzaszoknyák mellé rendelt kardigánokkal pedig, egészen új irányt vett a kötött ruhák trendje.

Kötött anyagú ruhadarabok extra nőiesen és elegánsan: nem lehetetlen!

Idén akár tetőtől talpig kötöttbe burkolózhat az ember lánya, méghozzá úgy, hogy cseppet se essen csorba a nőies megjelenésén. Ősz óta egyre népszerűbbek a puha bolyhos, és a bordás kötésű pamutszettek, melyeknek alsó és felső darabja együtt, illetve külön-külön is sokoldalúan viselhető.

Viktoriánus stílusú, blúzszabású pulóverekkel is gyakran találkozhatunk a szezonban, amelyek elegáns kosztümnadrágokkal, lágy esésű és szűk szoknyákkal, valamint bőrnadrágokkal teremtenek remekül összhangot.

Akár elegáns alkalmakra is fel lehet kapni az efféle kreációkat, éppúgy, mint az átlapolt, gyöngyös kardigánokat, szvettereket.

A lágy anyagok mellé rendelt fehér, bézs, vagy finom pasztellszínek szintén fokozzák a nőiességet.

Különleges ékszerekkel, kiegészítőkkel kombinálva, a jól szabott kötött cuccok könnyedén elegáns ruhadarabokká avanzsálnak.

A zsákfazonú pulóverruha válltöméssel, combcsizmával megbolondítva egészen új szintre lép, de a szűkebb, bordázott verziók is sokkal elegánsabbnak mutatkoznak kalappal, vastag övvel kiegészítve.

Ez a rövidnadrágos zseníliaszett otthoni ejtőzéshez is kiváló viselet, de csak egy elegáns bézs kabát és hosszú szárú csizma kell hozzá, hogy tökéletes utcai öltözék kerekedjen ki belőle.

Talpig fehérben, a bogyós retró pulóver is ünnepi hangulatot kelt.

Egyes kötött ruhák a klasszikus nőies szabásokat utánozzák.

A pihe-puha bolyhos pulóverek ma már az elegáns nők ruhatárából sem hiányozhatnak. Bőrhatású ceruzaszoknyával, szövetnadrággal kombinálva egyaránt roppant nőiesek.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés