A zöld szín a nyugalom árnyalata, a testet és lelket egyaránt kiegyensúlyozza. Persze cseppet sem lényegtelen, hogy milyen tónusban jelenik meg a szett részeként. Az élénkebb változatok feltűnőbb, vibrálóbb megjelenést kölcsönöznek, míg a visszafogottabb, mélyebb zöldek kifinomultabb, titokzatosabb külsőt eredményeznek.

hirdetés

Ez a szín gyakorlatilag mindenkinek jól áll, bárki megtalálhatja a hajszínéhez és bőrtónusához igazán passzoló árnyalatot. A téli komor, borús napokat elképesztően feldobja, ennek ellenére ritkán jelenik meg az öltözködésben a hideg évszakokban.

Olyannyira változatos, hogy gyakorlatilag bármilyen stílust és üzenetet hordozhat magában egy zöld szett. Az élénkebb tónusok feltűnést keltenek, a szürke hétköznapokon is garantáltan különleges, egyedi megjelenést kölcsönöznek. A mélyebb, sötétebb vagy kopottabb árnyalatok titokzatosságot sugallnak, nőiesek és kifinomultak. Sokféle színnel kombinálható a zöld, az eredmény kifejezetten változatos lehet.

Az aktuális téli divatban kiemelt helyet kapnak a levéltónusok, a friss pasztellzöldektől kezdve a nyugodtabb olajzöldig szinte minden változatban megtalálhatóak a kínálatban. Elég csupán egyetlen zöldes darabot – legyen az blézer, táska, nadrág vagy sál – beilleszteni a szettbe, máris új szintre emelhető általa a letisztult, a vagány és a bohém megjelenés.

A zöld szín télen is sikkes: minden árnyalatában feldobja a megjelenést

Nadrágként nagyon divatos idén

Télen a legtöbben ragaszkodnak a sötét nadrágokhoz, a farmerszín és a fekete rendszerint befutó ebben a szezonban. Érdemes kipróbálni azonban más árnyalatokat is, hiszen a megszokott, sokak által viselt színek mellett egy kis változatosságot csempész a megjelenésbe egy-egy merészebb választás.

A zöld nadrágok mélyebb, sötétebb tónusban tökéletesen passzolnak az időjárási viszonyokhoz, valamint a hideg évszak hangulatához egyaránt. Mégis egészen más összképet eredményez a szett, hiszen cseppet sem megszokott.

A jól bevált kötött pulcsi is bevethető zöld színben

A kötött pulóverek minden bizonnyal a téli időszak sztárjai. Szerencsére a színekkel szuperül lehet játszani, az élénkebb, feltűnő darabok a legegyszerűbb szetteket is feldobják. Egy zöld pulóver elképesztően kiemeli az arcvonásokat, a szemeket. Különlegessé varázsolja a megjelenést és kibillenti azt a megszokás monotóniájából.

Kabátként amilyen merész választás lehet, olyannyira egyedi az összhatás

Kabátként viselve a zöld merész választásnak tűnhet, pláne akkor, ha egy hosszú, oversize darabról beszélünk, hiszen ebben az esetben a szett nagy részét ez a vibráló, természetközeli szín teszi ki. Valóban bátor húzás egy élénkebb, színes kabát viselése, azonban brutálisan feldobja a megjelenést. A megszokott sötét, egyszerű árnyalatok után valódi felüdülés a szemnek egy-egy zöld kreáció.

A zöld kiegészítők igazi stílusfűszerként működnek a szettben

Nem csupán ruhák formájában jelenhet meg sikkesen a zöld télen, a kiegészítőkkel is remekül lehet játszani. A táskák fontos elemei a tökéletes eredménynek, a legtöbb nő általában igyekszik olyan színű darabot választani, ami már megjelent az öltözékében valamilyen formában. A téli viseletekben gyakran köszön vissza a fekete és szürke, ezért érdemes lehet színes, feltűnő kiegészítő választása a szereléshez.

 

A sálak alapvető kellékei a téli szezonnak, és roppant jól lehet variálni velük a szetteket. A kabátokat aligha cserélgeti minden egyes nap az ember, a legtöbbeknek lapul pár alapdarab a szekrényében, ám általában nem jut minden napra másik fazon.

A sálakkal viszont szuperül lehet játszani, ugyanahhoz a szetthez másikat felvéve rögtön megváltozik az összkép. A zöld sálak feltűnők lehetnek élénkebb árnyalatban, ezek kiemelik az arcot és különleges, egyedi megjelenést kölcsönöznek. A visszafogottabb tónusok egységessé varázsolják a szerelést, letisztult, kifinomult külsőt eredményeznek.

Nude árnyalatokkal még akkor is nőies, ha laza szereléssel párosul

A natúr színek kifejezetten divatosak idén, ezek a sikkes, egyszerű összeállítások meglehetősen feldobják a komor napokat. Télen is egyre többen választják az efféle világos, monokróm szetteket, a bézs különböző árnyalataihoz pedig fölöttébb passzol a zöld bármely verziója. Még a lazább ruhadarabok mellett is nőiességet sugall majd az összkép, ugyan egy lezserebb, hanyagabb formában.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés