Egy nő szekrényének legfontosabb alapdarabja a kis feketének nevezett ruha, ami univerzális, és bármilyen elegáns vagy ünnepélyes alkalomra felvehető.

A kis feketéből bármit kihozhatsz

Fazon és anyag tekintetében is sokoldalú darab, nincsen konkrét dizájnja, elég, ha fekete színű, és térdig vagy a fölé ér. Karácsonyra egy bársony anyagú, csipkés vagy flitteres változat önmagában is kitűnő, de egy jacquard mintás vagy tollakkal díszített változat is nyerő.

De mit kezdjen az ember azzal a kis feketével, ami csak egy sima ruha? Itt jönnek képbe a kiegészítők, melyekkel a legegyszerűbb fazont is ünnepivé lehet varázsolni. Ebben az esetben érdemes az ünnep színeit, így a pirosat, zöldet, aranyat és ezüstöt becsempészni a szettedbe. A cipő, kézitáska, de a harisnya is lehet csillogós, gyöngyberakású vagy az említett színekben játszó. A feltűnő ékszerek vagy egy díszes öv is remekül fel tudja dobni az egyhangú színt.

Az is jó megoldás, ha felkapsz egy szőrös pulcsit vagy egy szép kasmírsálat a ruha fölé, így át is alakíthatod szoknyává, és kicsit szolidabb megjelenést kapsz például a céges buliba. Ezt láthatod a következő videóban is, valamint további tippeket, hogyan hozhatod ki a maximumot a kis fekete ruhádból!

Kiemelt kép: Getty Images/Edward Berthelot.

  • Megosztás:
hirdetés