Az elegáns blúz és nadrág kombinációja visszafogottsága, egyszerűsége ellenére is lehet olyan sikkes és nőies, mint egy szoknyával vagy egybeszabott ruhával megalapozott szett.

hirdetés

Az alkalmi öltözék nem csupán az összeválogatott daraboktól sikkes, tudni kell viselni is. Hiába csinosak, előnyösek és nőiesek a fazonok, amennyiben a viselőjük feszeng bennük. A legtöbb nő ritkán hord magas sarkú lábbelit a mindennapokban, sőt vannak, akik a szoknyához, egybeszabott ruhához vagy a sminkhez nincsenek hozzászokva. A komfortosság, még ha nem is olyan formában, mint a mindennapi összeállításokban, az elegáns megjelenésben éppúgy fontos alappillérnek számít.

Az elegáns blúz és nadrág kombinációja sokféle alkalomhoz passzol, attól függően, hogy milyen darabok alkotják a szettet. A hétköznapi anyagoktól érdemes elvonatkoztatni, amennyiben a kifinomult összhang megteremtése a cél. Persze, egy szilveszteri szerelés lehet kissé vagány, dögös és extravagáns is, ezt mindig maga az esemény, parti hangulata, helyszíne, dresszkódja határozza meg.

A blúz és nadrág elegáns kombinációja nőies és vagány is lehet: szuper tippeket adunk

A fekete és a fehér klasszikus párosával nem nehéz megalapozni az eleganciát, de ugyanúgy a vagányság irányába is elviheted a letisztult összképet, amennyiben a világos blúzt bőrhatású vagy fényes, lakkozott felületű nadrággal boronálod össze.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A most divatos sálgalléros és fodros, álló nyakú blúzkreációk igazán sikkesek tudnak lenni akár egy nadrágos alkalmi összeállításban is, a tükörbársonyból készült pantallókhoz például csodásan passzolnak a selyemanyagú felsők. Az sem baj, ha a hetvenes évek hangulatát idézi meg a szett, sőt, ettől csak kap egy kis extrát.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Az élénk színek sem tilosak, a vibráló drágakőárnyalatok kombinációi eleganciát sugallnak, de éppúgy a piros nadrág is helyet kaphat egy alkalmi öltözékben, krémszínű organzafelsővel például zseniális.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A fekete összeállításokat fémes tónusokkal, csillogó vagy fényes felületekkel teheted izgalmasabbá. A flitteres és metálfényű anyagok most nem csak szilveszter éjszakáján jöhetnek szóba, a csillogó trend szuper lehetőségeket kínál arra, hogy nemcsak különleges alkalmakkor, hanem a mindennapokban is ragyoghassunk! A nappali öltözékekhez persze, nem árt szolidabb, finomabb verzióban adagolni a csillogást, akár a kiegészítőkre, esetleg egy ruhadarabra korlátozva.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Elegáns szettek esetén éppúgy érdemes megmaradni a kifinomult stílus vonalán, amely a kevesebb több elvén alapszik. A bársonyos, selymes, fémszálas mintázatú blúzok tökéletes társai lehetnek a klasszikus fekete nadrágoknak, de például a bőrhatású pantallók is elegáns szintre emelhetők egy díszgombos alkalmi blézerrel.

A blúz és nadrág párosa kényelmes opció lehet olyan eseményekre, amelyeknek nem feltétele a koktélruha vagy az estélyi öltözék.

Ilyenkor bátran kihasználhatod a sikkes, finomabb anyagú nadrágkosztümöket, vagy az eleganciához is könnyen idomuló szivarfazonú, egyenes szárú vagy A vonalú fekete nadrágokat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés