A melegebb tavaszi napokon ismét középpontba kerül a farmerdzseki, amely idén számos menő trendhez csatlakozik, így igazán sokoldalúan cifrázható a viselése.

hirdetés

Utolsókat rúgja a tél, így sokan már a tavaszi ruhatár feltöltésén gondolkodnak. Érdemes olyan új fazonokat beemelni a kedvencek közé, amelyek jól kihasználhatók, rengeteg verzióban kombinálhatók, és nem utolsósorban az új irányzatokhoz is remekül passzolnak.

A kilencvenes évek klasszikus divateleme 2023-ban ismét kulcsdarabbá avanzsál, sőt, a farmerdzseki viselése ezúttal izgalmas változatosságot jelent. Bár a népszerű kreáció eddig sem ismerte a stílushatárokat, kedvére lavírozott a sportos, vagány és nőies összeállítások között, az biztos, hogy a tavaszi-nyári divatban még nagyobb terepet kap a szörfözéshez.

Idén így divatos a farmerdzseki: nemcsak a fazonja, a viselése is megváltozik

Igaz, a népszerű, klasszikus szabás megmarad, a férfiasan lezser ingfazon éppúgy felbukkan a kínálatban, mint a blézerszerű kialakítás, tehát első blikkre nem történik nagy változás. Ám ahogy melegedik az idő, egyre rövidebbek és színesebbek lesznek a farmerdzsekik, ráadásul izgalmas trendekkel szövetkeznek.

 

A farmer farmerral divatirányzat idén sem csillapodik, sőt, a helyre közel hasonló árnyalatú és stílusú farmercuccok összeboronálása a tavaszi trendek első helyén áll. Így a farmerdzseki viselése remek lehetőség arra, hogy kibontakoztasd ezt a vagány stílust. Kombináld bátran a kedvenceidet: a most divatos szűk maxiszoknyát koronázd meg egy lezserebb dzsekivel, vagy a széles szárú farmernadrág mellé válassz egy rövidített szabású dzsekit, mely hangsúlyos vállfazonjával egyensúlyba hozza a csípő- és vállvonal arányát. Így a derék karcsúbbnak tűnik, pláne, ha magas derekú nadrágot választasz. A rövid, hasvillantó típusú kabátkák előnye, hogy a nyári ruhatárba úgyszintén beemelhetők.

A színes farmercuccok divatja már tavaly szárnyra kelt, de idén sem vonul háttérbe. Az erőteljes koptatás, helyenként a márványminta jellemzi ezeket a darabokat, sőt, egyszínű szettekre is bukkanhatsz, amikor a dzseki és a nadrág, illetve a zakó és a szoknya párban jár. Egy ilyen együttes tagjait izgalmasan variálhatod, nem muszáj mindig egyszerre viselned őket.

A farmerdzseki viselése a maszkulin irányzatokban szintén nagy hangsúlyt kap, ez egy laza, uniszex divatelem, amit sokféleképpen variálhatsz. A loaferek és férfias fazonú öltönynadrágok mellett éppúgy jól mutat egy derékban szűkített kabátka, mint mondjuk, az idén szuper divatos hosszú farmerszoknya társaságában. Egy ilyen összeállítás lehet sportosan lezser, baseballsapkával, edzőcipővel megspékelve, vagy éppen hanyagul elegáns, oxford, esetleg derby cipővel tálalva.

A farmerdzseki tehát nem ragad bele a múlt árnyékába, a legújabb trendekhez kapcsolódva igencsak sokoldalúan kombinálható idén.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés