A csinos szoknyák télen csak ritkán jönnek szóba, pedig igazán üdítően hatnak a megjelenésre a farmernadrággal és vastag pulóverrel megalapozott kombinációk után. A retró divathullámnak köszönhetően ráadásul olyan fazonok is visszaszivárogtak a kínálatba, melyek nőiesen mutatnak még a melegebb rétegekkel is. Nem lesz kaotikus és slampos a látvány, ha így viseled a vastagabb szoknyakreációkat!

hirdetés

Bár a téli divatban a szoknyák ugyanúgy felbukkannak, a fagyos zimankóban csak kevesek vállalkoznak arra, hogy beépítsék az öltözékükbe. Mivel a legtöbb szoknyafazon vékony harisnyával és magassarkúval összeboronálva kelt roppant nőies hatást, hideg időben több hibalehetőséggel jár a viselésük.

A vastagabb anyagokkal és melegebb rétegekkel óvatosabban kell bánni, hogy ne szélesítsék az alakot, és ne keltsenek rendezetlen hatást. A legnőiesebb szoknyafazonokat gyűjtöttük össze, melyekkel könnyedén megoldható az utcai öltözékbe csempészett finom elegancia.

Ultranőies szoknyák, amiktől télen sem kell elbúcsúznod

Minden azon múlik, milyen szabásokat boronálsz össze, és hogyan teremtesz egyensúlyt a vastagabb, vékonyabb anyagokkal. A színharmónia is sokat nyom a latban, azzal például nem hibázhatsz, ha két, maximum három tónust kombinálsz. Amennyiben rokonárnyalatokról van szó, biztos, hogy harmonikus és letisztultan nőies lesz a megjelenésed.

Igaz, épp tombol a miniszoknya-őrület, de éppúgy a midifazonok is teret kapnak a divatban. Az ötvenes-hatvanas, valamint a hetvenes évek nőies sziluettjeiből szemezgetnek a trendek, így az A vonalú, a szűkebb ceruzaszoknyák és a pliszírozott kreációk egyaránt megjelentek a kínálatban.

A karcsúsított derekú, enyhén A vonalú vagy egyenes szabású tweedszoknyák az idei szezon slágerdarabjai. Nagyon nőiesen kombinálhatók meleg garbókkal, kötött pulóverekkel, kabát alá felkapott blézerekkel és hosszú szárú csizmákkal.

Ezek a megoldások igazi jolly jokerek a téli szezonban, hiszen hosszú kabáttal viselve a legsikkesebbek, és könnyen közös nevezőre hozhatók a vastag felsőkkel, ruhadarabokkal.

A pliszírozott szoknya lenge darab ugyan, de ha magas szárú csizmával viseled a midifazont, rejtve marad a vastag harisnya. Ilyen esetben érdemes dupla harisnyát viselni, úgysem látszik a jól megkomponált szettben.

A bársonyos felületű és selyemfényű kialakítások remekül mutatnak vastag kötött pulóverekkel, akár oversize garbóval is összepasszíthatod az A vonalú szoknyafazont, a deréknál behúzott réteg elfér a lenge anyag alatt.

A lefelé bővülő vagy test vonalát követő szövetszoknyák szintén kihasználhatók a tél folyamán, mivel remekül illenek a hosszú szárú csizmákhoz. A szűkebb fazonú kreációkat akár bakanccsal is viselheted, ettől még nem veszítik el nőiességüket.

A lengébb, lábszárig érő szoknyatípusokat érdemes hosszú kabáttal téliesíteni. A kötött verziók többsége most szettben, pulóverrel együtt kapható, a színben és anyagában összepasszoló holmik pedig elegáns megjelenést biztosítanak a mindennapokban.

A bőrhatású szoknya az őszi-téli szezon nagy kedvence, és valóban sokat nyerhetsz vele, hiszen sokféleképpen variálható.

Egyszerű pulóverrel, garbóval, szövetkabáttal megbolondítva egy kényelmes és nőies öltözéket kapsz. Az élénk színű és az állatmintás verziók is divatosak idén, így bátran kísérletezhetsz velük.

 

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés