Selena Gomez rendszerint sikkes, nőies öltözékekben tűnik fel a filmvásznon, zenei klipekben. Sőt, minden alkalommal csodás darabokban jelenik meg a különböző eseményeken is, ruhaválasztásaival gyakorlatilag soha nem okoz csalódást. A keresztben csíkos ruha divatos, mégis sokak mumusa, hiszen alapvetően szélesíti az alakot. Ám ő bebizonyította, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie.

hirdetés

 

Selena Gomez és a csíkos ruha esete: nem kell magasnak lenni hozzá

A 29 éves énekesnő a maga 165 centiméteres magasságával inkább az átlagos termetű nők közé sorolható, ráadásul alkata is sokat nőiesedett az elmúlt években. Testének változásai miatt sokan kritizálták, számos alakját becsmérlő cikk született, illetve a rajongók sem hagyták szó nélkül a plusz kilókat.

 

Selena Gomez azonban nemigen foglalkozik a bulvár, illetve a kritikus rajongók véleményével, miután jó pár kemény időszakon kellett átesnie autoimmun betegsége miatt, annak örül, hogy most jól érzi magát a bőrében. Szerencsére tisztában van azzal, hogy nem kell tökéletesnek lenni ahhoz, hogy jól nézzen ki az ember, így főként a testi-lelki egészségmegőrzésre koncentrál.

Jelenleg kifejezetten csinos, nőies idomokkal rendelkezik, amiket az általa választott szettek is kiemelnek. Az énekesnő nem csupán bikinikollekcióval, hanem már saját szépségmárkával is büszkélkedhet. A Rare Beauty néven ismeretes sminkmárka is arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy mindenki különleges a maga módján, és senki ne akarjon másokra hasonlítani.

 

Egy saját termékeivel kapcsolatos eseményen jelent meg nemrégiben Selena Gomez, aminek az egyszerű, de nagyszerű ruhaválasztása is növelte a fényét. Bár a legtöbben óva intik az alacsonyabb, nőies alkatú hölgyeket a horizontálisan mintázott darabok viselésétől, az énekesnő bebizonyította, hogy megfelelő darabokkal kombinálva a szélesítő hatású pulóverruha is okozhat meglepetést.

Még a zsákszabás sem nyomta össze az énekesnő alakját, mindezt az egyszerű, térd alá érő csizmafazonnal és a színek játékával érte el. Eláruljuk, miért nem húzta szét Selena Gomez csinos sziluettjét a csíkos ruha!

Bárki viselhet csíkos ruhákat, a kulcs a hogyanban rejlik

A választott darab fazonja nagyon nem mindegy

A legfontosabb kérdés a ruha fazonja, hiszen minden testalkathoz más szabású ruhák passzolnak. Érdemes kitapasztalni, hogy saját vonalainkhoz milyen típusú szabásokat érdemes választanunk. Például egy alma alkatú nő számára előnyösebbek a derékcsúcsnál húzott, vagy akár övvel hordható darabok, így a kerekded felsőtest kifejezetten nőiesen fest majd.

A csíkok vastagsága sokat nyom a latba

Sokan nem tudják, hogy nem minden keresztben csíkozott ruha kövérít, hiszen nem mindegy, milyen is pontosan az a mintázat. A vastagabb csíkok sokkal inkább szélesítik optikailag a testet, míg a keskenyebb vonalak kevésbé eredményezik ezt a hatást. Ettől függetlenül egy tökéletesen passzoló fazonnal, jó kiegészítőkkel körítve a széles csíkozású ruhák is bátran viselhetők az alacsonyabb termetű, teltkarcsú nők számára is.

Melyik testrészünket szeretnénk rejtegetni?

A stílustanácsadók szerint az esztétikailag zavaró területeket nem tanácsos tovább szélesíteni a horizontálisan csíkos darabokkal. Ha valaki a felsőtestét szeretné rejtegetni, mert számára az a zavaró terület, akkor bátran válasszon magának egy csíkos szoknyát, s kombinálja azt egy egyszerű, egyszínű felsővel. Akinek az alsó tájék a feszélyező, nyugodt szívvel viselhet csíkos felsőket.

A kiegészítőkben a titok

A legtöbb ruhát fel lehet dobni egy tökéletes kiegészítővel. Egy övvel elképesztően megbolondítható az összeállítás, de akár egy egyenes szabású zakó vagy csinos kabát is javíthat az összképen. Selena is ehhez a módszerhez nyúlt, egy tökéletes szövetkabáttal dobta fel tengerészcsíkos pulóverruháját.

A színek hatalma

Selena Gomez összeállítása is tökéletes példa rá, hogy a színek játékával a választott ruha valami egészen más összképet eredményez. A derékvonalnál történő éles színváltás az előnyös területre vonzza a tekintetet, így kiemeli a karcsú vonalakat.

Kiemelt kép: Tibrina Hobson/FilmMagic/Getty Images.

Cikk képei: Mike Coppola/Getty Images for Rare Beauty/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés