A miniszoknya sosem megy ki a divatból! Bár az utóbbi években a midifazon uralta a kifutókat, a lábvillantós kreációkat mégsem tudta teljesen eltörölni a színről. A klasszikus, hatvanas éveket idéző bukléanyagú darabok mellett a rakott szoknyák is megjelennek, amelyek idén nem hiányozhatnak a tavaszi szerelésekből.

hirdetés

A nyolcvanas években az iskolai egyenruhák részeként bukkantak fel a rakott szoknyák, amelyeket legtöbbször magas térdzoknival és fehér blúzzal viseltek a fiatal lányok. A fekete és sötétkék színben pompázó kreációkról többnyire az évnyitó és évzáró ünnepségek jutnak az ember eszébe, ezért sok nő idáig elképzelhetetlennek tartotta, hogy ezt a ruhadarabot bármilyen formában beépítse az öltözékébe.

A kockás, rakott kis minifazon népszerűsége a kilencvenes években lobbant fel újra, amire a már kultikusnak számító Spindzsérek című film is rásegített. A Cher Horowitzot alakító Alicia Silverstone sárga, kockás rakott szoknyában vonult be a köztudatba, amelyhez ugyanilyen anyagból készült blézert viselt.

A klasszikus rakott szoknyák mellett felbukkantak a teniszszoknyák is, amelyek sportosabbak, ezért korábban leginkább edzőcipővel és fehér zoknival viselték a nők. Az utóbbi években a pliszírozott szoknyákat főként midifazonban találhattuk meg a kínálatban. A tervezők lágy esésű anyagokból készítettek nőies darabokat, a miniket pedig meghagyták az iskolás lányoknak. Ám úgy tűnik, az ünnepségeken viselt uniformis tavasszal az utcai öltözködésben is felbukkan.

A retró rakott szoknya a tavaszi divat egyik kulcsdarabja

A rakott szoknya egyik legnagyobb előnye, hogy sokoldalúan variálható, így szinte bármivel jól mutat. A hűvösebb, kora tavaszi időben prímán muzsikál csizmákkal, pulóverekkel és nagypapamellényekkel.

A kockás fazonvariációk mellett a teniszszoknyák is bekerülhetnek az utcai szettekbe. A sikkes tavaszi szerelésekből sem maradhatnak ki, nem muszáj nyárig pihentetni őket a szekrényben.

Kardigánokkal, vagy sportosabb pulóverekkel egyaránt variálhatod, és a cipő stílusával szintén kedvedre játszadozhatsz.

A klasszikus iskolai egyenruhára hajazó szerelés is lehet izgalmas! A fehér zokni és a mokaszin kombinációja pedig igazán retró hatásúvá teszi a megjelenést, miközben a nőiességet is szem előtt tartja.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés