A szoknya és a pulóver kombinációja az egyik legnőiesebb viselet, ami még hidegebb időben is megállja a helyét. A kora tavaszi időszak általában még hűvös, de már többféle variációt megenged a nadrágos-kabátos öltözékeken túl. Ezeket a kényelmes szetteket érdemes kipróbálni, nem fogsz vastagabbnak tűnni bennük! Olyan fazonkombinációkat mutatunk, melyek telt alkaton is jól működnek.

hirdetés

A téli időszakban általában unásig hordjuk a kötött pulóvereket, így kora tavasszal alig várjuk, hogy megszabaduljunk tőlük. Ám az időjárás ezt gyakran még nem engedi meg, viszont cseppet sem kell elkeseredni emiatt, hiszen egy kis csavarral rengeteg csinos variáció megvalósítható a vastag kötött felsőkkel.

A meleg pulóverek nagyszerű párost alkotnak a hosszú, a midi- és miniszoknyákkal egyaránt, ráadásul dideregned sem kell egy ilyen szettben, ha csizmával és vastag harisnyával kombinálod.

A nőies átmeneti kabátok többsége gond nélkül hozzárendelhető egy ilyen öltözékhez, ami kényelmes viseletet nyújt a mindennapokban. Teltebb idomok esetén, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a derékkarcsúsító és alaknyújtó fazonokra, hogy vastag anyaguk ellenére se szélesítsék a sziluettet a lezser felsők.

A szoknya és a kötött pulóver szupernőies páros: variációk telt alkaton

A kötött pulóvertől sokan ódzkodnak, hiszen a rosszul megválasztott szabás és a vastag anyaghalom optikailag tömbösíti a felsőtestet, és széthúzza a vonalakat.

Ám nem feltétlenül kell, hogy így legyen, pláne, ha tudatában vagy azoknak az előnyös tulajdonságoknak, melyek segíthetnek a kis pocak elrejtésében, és a derékvonal karcsúsításában. Erre gyakran a szoknya fazonja segít rá nagy mértékben, ezért nem mindegy, milyen anyagpárosításokkal és sziluettekkel játszol.

A vastag ruhadarabok esetén fontos az egyensúly, ezért a pufibb felsőket derékhangsúlyos szoknyákkal érdemes kombinálni. A pulóver magasan záródó környaka, valamint a vízszintesen futó, szélesítő mintázata egyértelműen rövidíti a felsőtestet, viszont előnyösen rendezheti át az arányokat, ha a csípő szélesebb a vállvonalnál. Ebben az esetben nem árt lágy esésű, hosszában redőzött, vagy pliszírozott szoknyával összeboronálni, amely optikailag megnyújtja az alsótest vonalát.

Alma alkat esetén viszont fordítva kell gondolkodni: ilyenkor a felsőtest hangsúlyosabb, zömökebb, ezért ajánlott megnyújtani a vonalát egy hosszított pulóverfazonnal, melynek függőleges a kötésmintája. Egy lezser megoldás elfedi a pocakot, míg a széltében tagolt fodros szoknya egyensúlyba hozza a alsó- és felsőtest arányait.

A szaténszoknya népszerűsége továbbra is töretlen, így a tavaszi felhozatalból sem hiányozhat. A lágy anyagot finom kötött kardigánnal érdemes párosítani, és egy övvel kihangsúlyozhatod a derék karcsúságát.

A V-kivágás, valamint a gombsor függőleges vonala megnyújtja, és egyben keskenyíti a felsőtest sziluettjét. A lágyan leomló, vékony szaténanyag nem fogja kiadni a fenék egyenetlen kontúrjait, ha alakformáló fehérneművel, vagy push-up hatású harisnyával viseled, mely összefogja a comb és a csípő vonalait.

A mintás daraboktól sem kell tartani, hiszen a vidám motívumokkal ellátott kreációk nagyszerű stílusfűszerként működnek, és megfelelő fazonválasztással nem szélesítik az alakot. A lágy esésű, derékpasszos pulóver karcsúsítja a sziluettet, miközben elrejti a kis pocakot. Ebben segítségére van a magas derekú pliszírozott szoknya, és az összecsengő színválasztás.

A sötét, téli összeállítások után a szem hiányolja a vibrálóbb árnyalatokat, mint amilyen ez a csodás smaragdzöld. Tavasszal érdemes bekerülnie az összeállításba. Melegebb napokon a keskeny orrú, natúr színű cipő szintén hozzájárulhat az alaknyújtó hatáshoz, hiszen a testszínű topánok hosszítják a virgácsokat.

A miniszoknya a tavaszi ruhatár egyik kötelező eleme, ami fazonjától függően, telt alkaton is mutatós lehet. A vastag garbó szélesebbnek, zömökebbnek mutathatja a felsőtestet, ám ezt jól ellensúlyozza a pulóver függőleges mintázata, mely felfelé vezeti a tekintetet.

A hosszanti varrásokkal megtűzdelt, több részből szabott szoknya nem ellensége a gömbölyded, nőies csípőnek, pont ellenkezőleg: szépen formálja a sziluettet. A tengerészstílusú díszgombok szintén hozzájárulnak a karcsúsító hatáshoz.

 

Kiemelt képek: Kirstin Sinclair, Isa Foltin/ Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés