Egy könnyed mozdulattal megoldható ez a karcsúsító trükk, ami még inkább fokozza a klasszikus átlapolt szoknya nőies és alaknyújtó hatását.

hirdetés

Az átlapolt szoknya sikerét nem árnyékolja be az ősz, hiszen rengetegféleképpen variálható az átmeneti időszakban, ráadásul attól függően, hogyan kötöd magadra az egyszerű fazont, lazán megvalósulhat a legalapvetőbb karcsúsító trükk, amely átlós vonalakkal éri el hatását.

A derék és a has környékén, ferdén futó redők előidézésével szépen slankítható a sziluett, és ez a kis optikai csalás vastagabb anyagokon éppúgy jól működik. A farmeranyagú, a bőrhatású, valamint a csillogó felületű átlapolt szoknyák esetében sem jelent akadályt, Lucy Aylen, a Never Fully Dressed divatmárka alapítója szuper tippeket ad ahhoz, hogy érdemes megkötni az átlapolt szoknyát.

Azon túl, hogy sikkesebb, mutatósabb lesz az összkép, a derék és a csípő területe is keskenyebbnek fog tűnni, a kissé kidomborodó has pedig szépen elkendőzhető.

Egyszerű karcsúsító trükk átlapolt szoknya segítségével: így sokkal nőiesebb a divatos ruhadarab

Az átlapolt, megkötős derekú farmerszoknyákat vagy bőrhatású darabokat még simán el lehet sütni az ősz folyamán, vékony harisnyával és hosszú szárú csizmával például csodásan mutatnak.

A teltkarcsú modell szimpla fehér inget visel midiszoknyával kombinálva, ez a párosítás pedig akkor is szuper nőies, ha nincs megbolondítva rafinált karcsúsító trükkel. Ám a különbség jól látszik, mi történik, ha egy kis csavarral fűszerezi meg az ember a megkötés módját. Az átlapolt szoknya egyenes szabása átlós irányt kap, ettől csinosabb, dinamikusabb, modernebb az összkép, nem mellesleg érzékelhetővé válik a karcsúsító trükk ereje.

Ha van egy kis pocak, szépen el lehet terelni róla a figyelmet ezzel az egyszerű módszerrel, a merev anyagú és szabású szoknya egy csapásra mozgalmas lesz. Bár az egyenes fazonok optikailag nyújtják az alakot, az átlós vonalak előnye, hogy emellett nagyobb fókuszt helyeznek a derékra, sőt, keskenyebbnek láttatják a sziluettet.

A fémszínű darabok most roppant divatosak, és az átlapolt, megkötős szabású szoknyák között is bőven találhatóak ezüst vagy arany felületű kreációk. Ha nem szeretnéd, hogy a csillogó és krómhatású anyagfelület optikailag szélesítse a vonalaidat, így kösd magadra az egyszerű fazont, és csodás eredményre számíthatsz.

Ez a karcsúsító trükk a legtöbb testalkaton jól működik, a derék kiemelésére és a kis pocak elrejtésére egyaránt alkalmazható, de az alapvetően vékony alakot éppúgy előnyösen tagolja.

Finomabb anyagú szoknyák esetén tovább lehet cifrázni a megkötési módokat.

A vastagabb műbőr sem akadály, a szoknya megkötős szabása már eleve nem engedi, hogy tömbösítse az alakot, de ezzel a rafinált trükkel tovább fokozható slankító, alaknyújtó hatása.

Átlapolt, megkötős kialakítású kötött ruhával ugyanúgy megvalósítható a dolog.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés