A kötött mellények tavaly ősszel tértek vissza a divat körforgásába, sokoldalúságukkal pedig alaposan felpezsdítették az egyszerű szvetterek uralta kínálatot. Az üzletekben idén is találunk sikkes darabokat, melyeket könnyű kombinálni és bármivel jól mutatnak.

hirdetés

A nagypapamellények a hetvenes évek elmaradhatatlan divatkiegészítői voltak, melyeket a nők és a férfiak egyaránt viseltek. A színes, mintás felsőrészeket trapéznadrággal és élénk színű inggel kombinálták a legtöbben. Ám a nyolcvanas évek derekán kifulladt ez a trend, a szűk szárú nadrágokkal, fényes anyagokkal, merész kivágásokkal már nem tudta felvenni a versenyt a kötött holmi.

A mellények hamar a ciki kategóriába kerültek, és tavaly őszig elképzelhetetlennek tűnt, hogy bárki is a nőiességgel említse egy lapon az efféle kötött holmikat. A kreatív divatbloggerek azonban bebizonyították, hogy nagyon könnyen variálható darabokról van szó, melyek nosztalgikus bájt és vagányságot csepegtetnek a megjelenésbe. Nyilván az is sokat dobott a népszerűségükön, hogy egészen modern, sőt, nőiesen elegáns fazonok is megjelentek a palettán.

A kötött mellények a legegyszerűbb inges összeállítást is feldobják

Az őszi-téli szezonban továbbra is hódít a retró, ezért a kötöttek is ehhez igazodnak. Rengeteg hetvenes évek ihlette mellénnyel lehet találkozni a kínálatban, melyek változatos színekkel, mintákkal teszik teljessé a megjelenést. Idén ismét előtérbe kerülnek a feltűnő színárnyalatok, ezért jöhetnek a vidám tónusú ingek, melyek nagyszerű kiegészítései lehetnek a múltidéző mellénykéknek.

 

A kötött mellények megfelelően kombinálva nem húzzák keresztbe a nőiességet. Fehér inggel, nadrággal a munkahelyre is tökéletesek. Vannak a kínálatban elegánsabb, letisztultabb darabok, melyek igazán klasszikussá, mégis modernné, izgalmassá varázsolják az összképet naturális színárnyalataikkal.

A garbó kedvelői is ráakadhatnak az ideális mellényre, mivel sok darabot magasabb nyakkal egészítettek ki. Előfordulnak nyitott kreációk is, melyek kevésbé védik a derekat, ám szépen kivillan alóluk az ing.

Egyszerű inggel, blúzzal, esetleg garbóval egyaránt jól mutatnak a különféle fazonú mellények. Variálhatod őket farmerral vagy elegáns nadrággal, az enyhébb napokon pedig ingruhával is összeboronálhatod a kedvenc ujjatlan kötöttedet. Igazán változatos összeállításokat komponálhatsz meg a segítségükkel.

 

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images.

Képgaléria nyitóképe: Nataliya Petrova/NurPhoto  / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés