A kilencvenes évek két népszerű lábbelije vetekszik idén egymással: szinte egyszerre tört a divat élére a bakancs és a hosszú szárú csizma. Az utóbbi egyértelműen nőiesebb, és nem mellesleg, sokoldalúbban variálható.

A nyolcvanas-kilencvenes években kevés olyan nő és kamaszlány akadt szerte a világon, akinek ne lapult volna legalább egy pár hosszú szárú csizma a szekrényében.

Bár kétségkívül ez a lábbeli volt a bulik sztárja, hiszen irtó jól passzol a miniruhákhoz, a mindennapokban is nagy hasznát vették a nők, mert már akkor is ügyesen lavírozott a különféle stílusvariációk között.

Idén a hosszú szárú csizma a nőiesség szimbóluma a divatban, elegáns, romantikus, rusztikus, és glam rockos öltözékben is prímán megállja a helyét.

A hosszú szárú csizma a szezon kedvence: így viseld, hogy sikkes legyen

A hetvenes évek trendjei magukkal rántották a midiszoknyák őrületét is, amit mi szívvel-lélekkel üdvözlünk – kellett már ez a vérfrissítés a nőies stílusok frontján, még akkor is, ha ez inkább visszatérés az alapokhoz.

A midiszoknya és ruha megunhatatlan, ráadásul úgy passzolnak a térd- és combcsizmákhoz, mint a borsó meg a héja.

A blézeres, farmeres szetteket is nehéz elképzelni az idei őszi-téli szezonban hosszú szárú csizma nélkül, ami felturbózza a nőiességet.

A divatos derékhangsúlyos kabátok eleganciáját is fokozza ez a lábbeli, de még kötött pulóverrel kombinálva sem lehet snassznak nevezni. Ha megfelelő fazonokkal kombinálják, a hosszú szárú csizma optikailag megnyújtja a lábakat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés