A színes vagy mintás csizma remekül feldobja az öltözéket, ám, ha szeretnéd elkerülni a harsány hatást, inkább csak stílusfűszerként használd, visszafogott, letisztult fazonok mellé társítva. Igaz, hogy feltűnő darab, de nem minden esetben köti meg a kezed a ruhaválasztásnál.

hirdetés

Az élénk színű és az állatmintákkal megbolondított csizmák hívogatóan szépek, de sokan úgy érzik, hogy az efféle flancos darabokat csak nehezen tudnák beültetni a ruhatárukba. Bár a sokoldalúan variálható fekete, szürke és bézs verziókkal ellentétben, valóban kötöttebbek a feltűnő kreációk, nem csak akkor érdemes megvásárolni őket, ha valóságos csizmakollekció sorakozik otthon.

Igaz, a figyelemfelkeltő lábbelik leginkább azok számára kedvezőek, akik a visszafogott, letisztult öltözékeket szeretik, így bátrabban játszadozhatnak a kiegészítőkkel. Ha többségében semleges színű ruhadarabok sorakoznak a szekrényedben, melyek jól kombinálhatóak egymással, egy pár színes csizma nem jelent majd számodra pénzkidobást.

Bár mintás, izgalmas szettekbe is beültetheted a tekintetrabló szerzeményed, a harmonikus színritmus betartása különösen fontos a káosz elkerülése érdekében. Az alábbi verziókban a színes és mintás csizmák koronázzák meg a letisztultan nőies, és a játékosan vidám szetteket.

Színes és mintás csizma az öltözékben: így nem lesz harsány az összkép

Bár mintásak, a fekete-fehér tyúklábmintás, valamint a szürke kockás kabátok jól bírják a visszafogott megjelenésből kiemelkedő, élénk tónusú kiegészítőket. Az azúrkék árnyalatokhoz remekül passzolnak a hűvös zöldek, melyek egy-egy aprócska foltban jelenhetnek meg az öltözékben. A zöld kesztyű és a kék csizma kombinációja – vagy fordítva, kék kesztyű zöld lábbelivel – nem töri meg a nőies öltözék eleganciáját, sőt, különleges pluszt visz az összképbe.

A szafaristílusú zebraminta toplistás volt nyáron, de az őszi-téli szezonban is gyakran felbukkan. Táskát, csizmát, sapkát és sálat egyaránt díszíthet ez a feltűnő mintázat, ami fekete-bézs párosításban a legmenőbb. A legjobb, ha a csizma színei többször megismétlődnek az outfitben, így biztos, hogy megmarad a nőies egyensúly.

A barna-fekete tónuspárból álló leopárdminta valamivel sokoldalúbban variálható. Jól passzol barna-fekete alapú szettekhez is, de izgalom gyanánt vihetsz bele egy eltérő, élénkebb tónust, ami megtöri a katonás színritmust.

A plisszírozott szoknyák az őszi-téli időszakban is előkerülhetnek, hiszen nőiesen rétegezhetőek, és sokféleképpen kombinálhatóak. Kéttónusú és monokróm szettekhez ideálisak, főként a homokszínű, a barna, és a fekete változatok.

Egy ilyen összeállításhoz a letisztult, semleges árnyalatú csizmák is remekül illenek, de mi van, ha egy kis csavart viszel az egészbe? A fekete morózus gyászosságát azonnal elhessegeti a bordó csizma, ami elegánssá varázsolja az öltözéket.

A zöld szín roppant divatos idén, mégis meglepődünk, ha velúrcsizmáról köszön vissza. Szinte kelleti magát a boltban, de joggal merül fel a kérdés: mivel viselhető egy ilyen feltűnő darab?

Ami azt illeti, nem is olyan kevés variációban viselhető. Feldobhatod vele a fekete, bézs, vagy homokszürke monokróm szetteket, de élénkebb árnyalatokkal is összeboronálhatod. A sárga-zöld párosítás nem a biztonsági játékosoknak való, de fekete kiegészítő tónussal jól tompítható. A világos bézs kabátokat szinte felpezsdíti egy zöld csizma – pláne, ha hosszú szárú fazonról van szó – a fekete, vagy barna bőrhatású anyagokkal pedig különleges összhangot teremt.

A barna és szürke alapú hüllőminták népszerűek a csizmakollekciókban, ráadásul ezek a darabok sokoldalúan vegyíthetők a színes és letisztult öltözékekkel egyaránt. Amennyiben egyetlen árnyalattal alapozod meg az öltözéked, a táskának, kesztyűnek nem muszáj a lábbeli színösszeállítását követnie.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés