A legtöbb nő a nadrágbeszerzést utálja leginkább a szezonális bevásárlótúrákon, nem is véletlenül. Olykor nagyon nehéz megtalálni az alkathoz leginkább passzoló darabot, így a megfelelő farmer felkutatásához igazán jól jönnek a hasznos tippek, mielőtt még kudarcba fullad a vásárlás. Apróságokon múlhat, hogy az adott fazon kiemeli-e a nőies alakot, vagy inkább elrejti az előnyöket.

hirdetés

Annyi biztos, hogy minden nő szekrényében ott lapul legalább egy jól bejáratott farmernadrág. Igazi alapdarab, ami nélkülözhetetlen a szimpla hétköznapok során, mert remekül kombinálható és irtó kényelmes. Bármilyen stílusban megállja a helyét, ám a rossz fazonválasztás maximálisan lerontja az összképet.

Mivel évről évre egyre szélesebb a kínálat, mindenki megtalálhatja a számára leginkább előnyös darabot, noha a vásárlás folyamata ettől csak még nehezebb. Az aktuális divattól függetlenül mindenféle nadrág kapható az üzletekben, annyi típusuk van, mint égen a csillag. Mindenféle számozással és jelzéssel el vannak látva, kezdve a derékmérettől a hosszúságon át egészen a fazonmegnevezésig. Ez sokakat inkább összezavar, semmint kisegítene.

Ezekkel a tippekkel azonban könnyebben megtalálhatod azt a farmerfazont, ami leginkább passzol az alakodhoz, így a nadrágvásárlás tortúrája lényegesen lerövidül.

Tippek, amelyekkel könnyebb lehet a vásárlás: így tuti passzol majd a farmer!

A derékszabás

Kezdetnek nem árt tisztázni, hogy milyen a nadrág derékvonala. A csípőfazon már rég nem divat, de nincs mit bánni rajta, hiszen jóformán senkinek nem áll jól. Az egyenes vágású, csípővonalat kiemelő szabás nemcsak a lábak hosszát rövidíti optikailag, hanem mindent kiemel csípőtájékon, a legapróbb szírpárnákat is.

A magas derekú verziók kifejezetten jól állnak azoknak a nőknek, akik karcsú felsőtesttel, illetve vastagabb lábakkal rendelkeznek. A magas derékszabás a vékony derékvonalra helyezi a hangsúlyt, így maximálisan kiemeli az előnyös területeket. Ezek a fazonok különösen jól állnak a körtealkatú nőknek, amennyiben egyenes, enyhén bő szárakkal találkozik a magasított derékszabás. A homokóra sziluett nőies előnyeit szintén kiemeli egy ilyen fazon, ám az almaalkat esetében nem szerencsés választás, mert a széles derékra és a pocakra hívja fel a figyelmet.

Ha nem passzol a farmernadrág dereka, akár otthon is pillanatok alatt átalakíthatod. Nem kell hozzá varrónő, hogy remekül álljon, csupán egy egyszerű trükkre van szükség a tökéletes eredményhez.

A lábszár fazonja

Akiknél nemigen érvényesülnek a nőies vonalak, például a derékvonal kevéssé hangsúlyos, érdemes a nadrág fazonjával ellensúlyoznia. Az A vonalú verziók ismét roppant divatosak, remekül nyújtják, slankítják az alakot, így a derék tájéka sokkal karcsúbbnak tűnik a széles szabásnak köszönhetően. A fazon hatalmas előnye továbbá, hogy a szélesebb csípőt nem teszi hangsúlyossá, kifejezetten előnyössé formálja a sziluettet.

A feszülős csőnadrág csak a formás, kisportolt alkaton mutat igazán jól, ráadásul nem kifejezetten kényelmes viselet egy hosszú nap során. A népszerűségi listán a bővebb fazonok már rég lekörözték a tapadós verziókat, érdemes inkább az egyenes szabású vagy répaformájú farmerek között válogatni. A momfarmerek például elrejtik a vastagabb combokat, míg a nőies alak előnyeit, vagyis a kerek popsit és a gömbölyded csípővonalat szépen hangsúlyozzák.

A szín és a minta

Bármilyen furcsa, a farmer színe legalább annyira fontos, mint maga a fazon. Nagyon sokat számít, hogy milyen árnyalatok közül válogatsz, a koptatásról nem is beszélve. Ha a kopott, fakóbb rész éppen arra a területre esik, amit inkább takargatnál, a választást garantáltan megbánod rövid időn belül. A halvány foltok odavonzzák a tekintetet, így bármilyen csinos is a nadrág, az összképpel nem leszel elégedett.

Minél sötétebb a farmernadrág, annál inkább slankít és karcsúbbnak mutatja az alakot. Persze a világos farmerekkel sem lehet mellényúlni, ám ha feszülősebb verzió kerül a kosárba, érdemes a mélykék vagy fekete darabok közül válogatni.

 

A hossz

Bár ezen utólag is lehet variálni, érdemes már kapásból a megfelelő nadrághosszt megtalálni. Különösen figyelni kell a feliratokra, hiszen általában különböző hosszúsággal megtalálható ugyanaz a darab, így nem lesz szükség a vásárlás után még egy varrónő segítségére is.

Arra nem árt figyelni, hogy lehetőleg addig érjen a farmer hossza, ahol a legvékonyabb a lábszár-boka területe. Ha kicsit magasabban végződik a szabás, könnyedén torzított képet adhat a szett, vastagabbnak mutathatja a lábakat a valóságnál.

A zsebek

A hatalmas zsebek elképesztően divatosak, noha optikailag megnövelhetik a fenékméretet. Aki kerekebb popsit szeretne, mindenképp ki tudja használni a nagy zsebekkel szabott farmerek előnyeit. Az egymástól messze ülő zsebek optikailag szélesebb csípőt eredményeznek, s bár ezzel nőiessé formálja az alakot, nem árt vigyázni vele.

A fenékvarrás

Apró részlet, de nem csak dísznek van ott. Gyakran hozzátesz a fazon előnyeihez, de ehhez tudni kell, melyik varrástípus hogyan alakítja a fenék és csípő területét. A derékszegély alatt elhelyezkedő V alakú, ívelt vagy vízszintes varrás más-más alaktípushoz való.

Ha gömbölyűbb, nőiesebb popsit szeretnél, ideális lehet a V alakban szűkülő, ám ívelt vonalú fenékvarrás, mely szépen kerekíti az idomokat.

 

 

A körte alakú hátsót például felül érdemes szélesíteni és kerekíteni picit, ezért a magasabban szabott zsebekre kell fókuszálni, melyek vízszintes díszvarrással találkoznak. A V alakú fenékvarrás optikailag keskenyíti a derék és a csípő területét, úgy működik, mint egy szűkítő varrás. Ám ha nem szeretnél nagyobb hangsúlyt adni a posidnak, akkor kerüld el, magas derékfazonnal párosítva ugyanis ez a díszvírrás igencsak felhívja a figyelmet a kerek vonalakra.

Az alkatnak megfelelő farmer megtalálása nem lehetetlen, ezek a tippek tényleg segítenek, hogy könnyebb legyen a vásárlás!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés