Az idei nyári divat egyértelműen retró lázban ég és rózsaszín pompában tündököl, a napszemüvegek repertoárján is érzékelhető az aktuális trendek hatása. Mutatjuk, melyek a 2023-as szezon legmenőbb kiegészítői.

hirdetés

2023-ban visszatértek a retró divatelemek az utcákra, a ruhadivat abszolút az ötvenes, hatvanas, illetve hetvenes évek stílusát tükrözi. Amellett, hogy az egykor menő stílusrészletek totálisan felrázták a nyári megjelenést, a Barbie-film is alaposan felfrissítette az idei repertoárt. A Barbiecore népszerűbb, mint valaha!

Nem csupán a ruhákon, a kiegészítőkön éppúgy érzékelhető a látványos stílusváltás. A cipők, táskák és napszemüvegek kínálata csakugyan átalakult, egészen egyedi és különleges verziók borítják a boltok polcait. A szemüvegek között a cicakeret, a színes lencse és a téglalap formavilág hódít, persze mindezek mellett minden jöhet, ami rózsaszín és romantikus.

Lássuk, milyen napszemüvegek vezetik az idei toplistát.

Retró napszemüvegek 2023-ban: ezeket imádja a nyári divat

Hatalmas napszemüvegek

A régebben döglégyszemüvegnek csúfolt, hatalmas lencsével és látványos kerettel ellátott szemüvegek idén újult erővel tértek vissza a nyári divat színterére. Egy fokkal visszafogottabbá váltak, noha a méretük egyáltalán nem csökkent, sőt! A kilencvenes évek kedvenc stílusa nem csak dögös és stílusos, hihetetlenül praktikus is a nyári időszakban.

Minden jöhet, ami rózsaszín

Tombol a Barbiecore trend, így cseppet sem meglepő, hogy idén minden divatos, ami rózsaszín. Ez természetesen a napszemüvegekre is igaz. A menő pink keretekkel, valamint a rózsaszín árnyalatban megcsillanó lencsékkel egyáltalán nem lehet mellényúlni 2023 nyarán.

Különleges keretek

Sokáig a napszemüvegek között is a letisztult, egyszerű, vékony fémkeretes darabok számítottak sikkesnek, idén azonban minél egyedibb és minél látványosabb az adott kiegészítő, annál menőbb. Jöhetnek a vastag, merész árnyalatú, egészen furcsa formájú kiegészítők, 2023-ban semmi nem számít túlzásnak.

t

Dögös cicaszemek

Az ötvenes, illetve hatvanas évek kedvencei a dögös cicaszemeket tükröző merész vonalvezetésű napszemüvegek voltak, amelyek idén abszolút meghódították a nyári divatot. Feketében, fehérben és színesben egyaránt imádják a nők a stílusos kiegészítőket, a vastag keret egészen más karaktert ad az arcnak.

Téglalap formavilág

A téglalap alakú napszemüvegek első blikkre kissé markáns, férfias hatást keltenek, ám felvéve remekül hozzák a retró stílust. A sztárok is odáig vannak ezekért a vékony, határozott vonalvezetésű szemüvegekért, Hailey Bieber kedvence például pont egy ilyen szimpla, klasszikus darab.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés