A kötött pulóverek most nagy figyelmet kapnak, és akad közöttük olyan, amit tavasszal sem kell majd a szekrény mélyére száműzni. A kilencvenes évek kedvence, a garbó, már jó ideje visszaköszön a divatban, ám egy apró változtatással ez a fazon is képes volt megújulni. A cipzáras nyakú felső egyszerűségének köszönheti sokoldalúságát, így méltán nyerheti el idén a legjobban kihasználható ruhadarab címét.

hirdetés

Az egyszerű szabások csak látszólag unalmasak, ugyanis nagy előnyük, hogy bármilyen stílusba beültethetőek, és sokszínűen kombinálhatóak. A garbó is ilyen, hiszen a farmerekkel, kosztümnadrágokkal, szoknyákkal és blézerekkel egyaránt jó barátságot ápol.

Idén a cipzáras, magas nyakú felsők úgyszintén megjelentek a kínálatban, és felbukkanásukkal rögtön átírták a kötött pulóvereket övező sztereotípiákat. A testhezálló, bordázott anyagú megoldások ugyanis, sokféleképpen viselhetőek, például a nyakrész cipzárjának lehúzásával, galléros felsővé alakíthatóak.

A cipzáras nyakú garbók egyszerre nőiesek, sportosak és vagányak, ezért bármilyen öltözékbe belekerülhetnek. Még a smart casual vonal sem áll tőlük távol, sőt, szinte lubickolnak a lezser elegancia világában. A vastagabb oversize pulóverekkel ellentétben, ezek a könnyedebb, bordázott felsők tavasszal is jól variálhatóak, mert a szűkebb fazonok simán elférnek a blézer alatt, és a magas derekú szoknyába behúzva is jól mutatnak.

Végre egy sokoldalú slágerdarab: a cipzáras nyakú felső tavasszal is tarolni fog

A cipzáras nyakú garbókat könnyű rétegezni, a lezser szabások alatt még egy ing is elfér kényelmesen. A sportos összeállításokat éppúgy menővé teszik, mint a retró, vagy az üzleti, irodai stílust.

Ha a múltidéző trendeket szereted, a testhezálló, bordázott felsőt miniszoknyával és magas szárú csizmával kombináld, így simán megidézheted a hatvanas évek stílushangulatát. Csapj a fejedre egy newsboy sapkát, kapj fel egy kockás blézert, és zsebeld be a bókokat!

A kilencvenes évek repertoárjából sem maradt ki a cipzáras nyakú pulóver: házasítsd össze kombinéfazonú ruhával és vastag talpú csizmával, vagy viseld sportosan, baseball sapkával, pufidzsekivel, farmerral összeboronálva.

Bár a cipzáras nyakú felsőnek nagyon jól áll a bézs színharmónia, a vibráló árnyalatokat se hagyd ki az összképből. Idézd meg a kilencvenes éveket egy A-vonalú nadrággal, és testhezálló garbóval.

Boat day? Ha képzeletben már egy kikötőben sütteted az arcod a sziporkázó tavaszi napfényben, a világos chino nadrágokat és a bővülő szabású tréningalsókat ajánljuk figyelmedbe. A lezser elegancia fő stíluseleme lehet a galléros felsővé alakítható garbó.

Egyszerű farmerral variálva is nagyon nőies lehet a megjelenés, ha világos elefántcsontszínű, pasztelles, vagy krémes árnyalatú a cipzáras felsőd.

A klasszikus tengerészmódi az üzleti és irodai szettekből sem hiányozhat, a fémesen csillogó gombok, húzózárak pedig mindig feldobják a letisztult, monokróm öltözéket.

Kiemelt képek: Edward Berthelot, Christian Vierig, Vanni Bassetti/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés