A kilencvenes évek stílushangulata alaposan rányomta a bélyegét a későbbi divatirányzatokra, sőt, vannak olyan trendek, amelyek még ma is meghatározzák az öltözködésünket. Hódít a retróláz, így olyan kreációk közül válogathatunk, melyek húsz-harminc évvel ezelőtt éppúgy népszerűek voltak.

hirdetés

A divat folytonos körforgásában nem újdonság, hogy a trendek váltják egymást. A legtöbb tervező szívesen inspirálódik a múltból, és az utóbbi években valóságos időutazásnak lehettünk a tanúi. A legnevesebb divatházak egymás után rukkoltak elő a múltidéző kreációkkal, amelyek fontos alapkövei lettek a mai irányzatoknak.

A legtöbb nosztalgikus darab alapos fazonigazításon esett át, így remekül passzolnak a modern stílusjegyeket felvonultató szabásokhoz. Szerencsére, az egyes korszakokat megidéző ruhadarabok prímán muzsikálnak együtt, ennek köszönhetően igazán harmonikussá teszik az összhatást.

A kilencvenes évek kedvenc fazonjai a mai divatból sem hiányozhatnak

A kilencvenes évek legdögösebb fazonvariációi már évek óta színesítik a nők ruhatárát, idén pedig úgy tűnik, még több kreációval bővül a lista. A nosztalgikus divatelemek népszerűségéhez olyan fiatal modellek is hozzájárulnak, mint Bella Hadid és Elsa Hosk, akik szívesen építik be a szereléseikbe a retró megoldásokat.

A korszakot meghatározó divatelemek kelendősége nagyban köszönhető Kate Mossnak, akinek a stílusát gyakran kiindulópontnak tekintették a nők akkoriban. Az évtized számos érdekes és merész kreációban bővelkedett, amelyek valamilyen formában biztosan megjelentek az utcai viseletben.

A kilencvenes években a grunge volt a legmenőbb irányzat, ám a hanyag és összeszedetlen cuccok mellett, a finomabb, elegánsabb fazonvariációk szintén felbukkantak. Olyan sikerszériák diktálták a nőies öltözködés alapelveit, mint a Jóbarátok, amely annyira meghatározta a fiatal lányok divatszemléletét, hogy még mai is sokan tekintik inspirációforrásnak a Rachel Green által viselt összeállításokat.

A pillanatnyi trendek mellett akadnak olyan darabok, amelyek a kilencvenes évek óta formálják a divatot, és szerves részét képezik az öltözködésnek. Ha kíváncsi vagy, hogy mely slágerdarabok lesznek a legnépszerűbbek idén, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés