A kétrészes szettek kultusza valamikor a nyolcvanas években kapott erőre. Ezek a szoknyás és nadrágos együttesek külön-külön is viselhető, ám párban úgyszintén jól funkcionáló ruhadarabokból álltak. Úgy tűnik, ennek a trendnek a lángját is felcsiholták az üzletek, ám most sokkal nőiesebb és menőbb fazonokkal kecsegtet a kínálat.

hirdetés

Valószínűleg sokan őrzik még gyermekkori emlékeikben a csini kis szettek látványát a konfekció áruházakban. A párban kapható, fagylaltszínű pólók és nadrágok, valamint a megegyező mintájú szoknyák és blézerek a fő magját alkották az akkori árukészletnek.

Bár tavaly a még főként a kötött holmiknál ütötte fel a fejét az összeillő, párba rendezhető darabok jelensége, idén tavasszal már jóval több variációval számolhatunk.

Igaz, az új kollekciók tele vannak olyan kreációkkal, melyek akár szettben is viselhetőek, az elnevezés csalóka, hiszen az anyagában, színében, vagy mintázatában egymáshoz passzoló megoldások külön-külön kaphatóak, vagyis nem egy áron zsebelhetőek be, mint hajdanán, amikor az egy párt alkotó alsó és felső még egyetlen árcímkét kapott.

Ettől eltekintve, a mostani szettmánia sok pozitívummal kecsegtet: leegyszerűsíti az öltözködést, ha rokondarabok lógnak a szekrényben, és az is könnyebbséget jelent, hogy az együttes tagjai más fazonokkal úgyszintén remekül kombinálhatóak.

Kétrészes szettek: párban viselhető holmik körképe

A nadrágkosztümök ugyebár, már régóta visszatértek a divatba, így nem mondhatjuk, hogy a szettben hordható kreációk az újdonság erejével hatnak. Ám a blézeres összeállításokon túl, a kötött szoknya és kardigán, valamint az utcai szabadidőgatya és lezser felső párosa is csatlakozott a kínálathoz.

Külön-külön áron ugyan, de vehetsz együtt viselhető inget és szoknyát, zakót és nadrágot, vagy mellényt és midiszoknyát. Mutatjuk a tavaszi szezon kedvenc szettjeit!

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés