Idén kissé megszalad a fehér szín az őszi divatban, ám ennek köszönhetően igencsak egyszerűvé válik az öltözködés, hiszen a tejes, krémfehér és a világos skálán mozgó árnyalatok roppant könnyen kombinálhatóak.

hirdetés

Bár korábban sem volt tilos fehér színt viselni a nyári szezonon kívül, idén végre uralkodó szerepet tölthet be az őszi divatban, ami számos előnnyel jár. Kedvező azok számára, akik egy minden elemében jól variálható kapszulagardrób kialakítására törekednek, és a letisztult trendek kedvelőinek is minden bizonnyal ínyére lesz ez az apró változás.

Bár a fehér inkább csak társszínként jelenik meg a palettán, tehát nem egyeduralkodó az őszi divatban, a lombhullató évszak korai szakaszában igencsak elejét veszi a „mit vegyek fel” típusú dilemmázásnak. A nyáron népszerűvé vált fehér ing és póló továbbra is bekerülhet a mindennapi szettek körforgásába, de éppúgy hálát érezhetünk a fehér nadrágok, valamint a krémfehér blézerek, dzsekik és kiegészítők térhódításáért.

Nagyon örülünk annak, hogy pár éve leszámolt a divat a korábbi tendenciákkal, melyek a sötét, komor színeket tolták előtérbe az őszi-téli időszakban. Bár a szürke, a fekete, a barna és a bordó ugyanúgy jelen van a szezonális kínálatban, többnyire már csak fehérrel lágyítva, vibráló árnyalatokkal élénkítve, vagy világos natúr tónusokkal, esetleg pasztellszínekkel finomítva bukkannak fel az öltözékekben.

A fehér küldetése idén nem más, mint a letisztult, harmonikus összhang megteremtése, akár a vagányságot, akár a nőiességet vagy az eleganciát képviseli a szett stílusa.

Könnyed nőiesség, letisztult sikk: ez a fehér szerepe az őszi divatban

Most még a nyári alapdarabokat is előkaphatod a szekrényből: a fehér atléta, póló és ing nagy segítséget jelenthet számodra a sikkes őszi szettek kialakításakor.

A krémfehér nadrág, legyen az farmer, vászon vagy szövet, elképesztően jól passzol a pizsama- és tengerészcsíkos holmik irányzatához, ami újra felerősödött a szezon kezdetével.

Feketével, bézzsel, natúr árnyalatokkal összeboronálva máris stílusos szintre emelheted a szimpla fehér holmikat, pláne, ha fémszínű elemekkel spékeled meg a szetted, vagy barna kiegészítőket választasz a monokróm fehér öltözékhez.

A fehér cuccok klasszikus kék farmerral éppúgy csodás párost alkotnak, ám ilyenkor nem árt a kiegészítőkre helyezni a hangsúlyt.

A fehér keretes napszemüvegek, valamint a fehér cipők és táskák éppúgy jelen vannak az őszi divatban.

A tejfehér és vajszínű dzsekik szintén jól kihasználhatóak a szezonban.

Hihetetlenül sok verzióban variálhatod a fehér és világos árnyalatú alapdarabokat, és a legjobb, hogy sosem kell túlbonyolítani a szetteket a sikkes összhatás eléréséhez.

Érdemes begyűjteni a világos tónusú holmikat, mert még a nehezen kombinálható mintás darabokat is jól össze tudod majd hangolni velük, és alapvetően sokoldalúbbá teszik a ruhatárat.

A fehér szín előnyeit sokáig lehetne taglalni, hiszen nem csak könnyen variálható, hanem friss, derűs hatást kelt az öltözékben, sőt, rendezettebbé, átláthatóbbá, letisztultabbá varázsolja az összeállításokat.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés