A stílusos nőkről sokan azt gondolják, hogy naphosszat állnak a gardróbjuk előtt, és szüntelenül kombinálnak, mi mivel passzol össze. Pedig, ha klasszikus alapdarabok is akadnak a szekrényben, nem nagy ördöngösség sikkesen felöltözni, és még csak bele sem roppan az ember idegileg. Néha a legegyszerűbb összeállítások találnak be igazán, melyekhez nem szükségesek a legújabb kreációk, lehet, hogy egy-egy elemük évek óta a birtokodban van.

hirdetés

Mindig jól öltözöttnek és trendinek lenni fárasztó dolog, ráadásul rengeteg idő- és pénzáldozattal jár. Egy dolgozó nő, aki reggelente munkába rohan, nem engedheti meg magának, hogy órákig próbálgassa össze a ruhadarabokat a tükör előtt. Ráadásul a divatos, stílusos szettek nem kényelmesek, pedig sok olyan nap van egy nő életében, amikor egyszerűen csak laza megjelenésre vágyik, és jól akarja magát érezni a bőrében.

A fent említett dolgok a leggyakoribb tévhitek, melyek a sikkes öltözködés kapcsán felmerülnek. Az igazság az, hogy ma már nem áll távol a komfortosság a divattól, és nem csak a minden részletében kimért, ultranőiesen megkomponált összeállítások lehetnek stílusosak.

A francia nők mutatós, vonzó hanyagságáról írtunk már párszor, tőlük igazán van mit tanulni a természetességről. A nőiesség ugyanis ott lakozhat a farmerban, edzőcipőben is, ha a viselőjének minden porcikáját átjárja, megjátszás nélkül.

Ennek fényében a semleges színű, egyszerű fazonú, jól variálható holmik is túlléphetnek a snassz kategórián, ha jó érzékkel vannak összeválogatva. Sőt, még csak nem is kell erőlködni azon, hogy csodásan mutassanak, ugyanis a szofisztikált színek és szabások könnyen letisztulttá, nőiessé varázsolják a szettet. Remek példákat hoztunk!

Ezek az alapdarabok a legtöbb nő szekrényében ott kuksolnak: ilyen sikkesen variálhatóak

Mi a közös ezekben a stílusbloggerekben? Hogy nem spilázták túl a megjelenésüket, mégis remekül néznek ki a cuccaikban. Görcsösség nélkül, lazán, kényelmesen öltöztek fel, mégis megakad rajtuk az ember szeme.

A fazonok, amiket viselnek, évek óta divatban vannak, és nem is kopnak ki onnan egykönnyen. Jó pár klasszikus alapdarab is akad közöttük, melyek minden őszi szezonban felbukkannak.

Farmeres szett, három különböző stílusfelfogásban: blézerrel, garbóval, fehér inggel, egyszerű pólóval és szövetkabáttal egyaránt jól működik a farmernadrág.

Az oversize kabát alá felkapott vékony farmerdzseki izgalmasabbá teszi a visszafogott lazaságot, amire az edzőcipő csak rátesz egy lapáttal.

A fekete garbó és blézer sem unalmas, pláne a nyolcvanas évek hangulatában! A finom, nőies ékszerek dobják fel ezt az összeállítást.

A tornacipővel összeboronált farmernadrág és fehér ing párosa egy csapásra elegáns lesz, ha fekete szövetkabáttal és kiegészítőkkel kombinálod.

Sportosan, blézerrel: Amy Jackson divatblogger nagyon ért a letisztult sikkhez. Legtöbbször csak semleges, snassz holmikat visel, ám mégis mindig divatos és nőies hatást kelt az összkép.

Isabel Marquez az ötvenes korosztályt képviseli bloggerként. Nem bonyolítja túl az öltözködést, ennek ellenére mindig fiatalos, nőies, és hanyagul elegáns a megjelenése.

A fehér inget szakadt farmerrel, bakanccsal és mellénnyel is úgy tudja viselni, hogy nem szorul háttérbe a nőiessége.

A monokróm fekete alapszerelés és a bézs kabát mindig nyerő párosítás. Karolina Maras blogger öltözéke egyszerre vintage és modern, és a franciás lezser elegancia is megvalósul benne.

A bőrhatású nadrágok a szezon alapkellékévé avanzsáltak. Borislava Sekova stílusblogger sportosan nőies verzióban viseli az egyszerű, bő szabású fazont, Karolina Maras pedig a klasszikus, vintage párizsi sikket eleveníti fel minimál szettjével. Isabel Marquez a jó öreg fehér inghez nyúlt, hogy feldobja vele a műbőr gatyáját.

Fekete nadrág és egyszerű vonalú kabát. Unalmasan hangzik, de látványra korántsem az.

A visszafogott, semleges színritmus igazán fantasztikussá teszi az ilyen összeállításokat.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés