Bármennyit változik a divat szezonról szezonra, bizonyos őszi kabátok nem mozdulnak a palettáról, szinte bebetonozták magukat a trendekbe. A ballonkabát, illetve a farmer- és bőrdzseki olyan klasszikus, amire mindig számíthatsz. Évről évre változatosan jelennek meg a kínálatban, és sokoldalú variálhatóságuknak köszönhetően jelentősen megkönnyítik a réteges öltözködést.

hirdetés

Ősszel a kabátok elmaradhatatlan kellékei az öltözéknek, ezért érdemes minden darabból a legtöbbet kihozni. Szerencsére ma már a laza és a hivatalos stílusú holmik is könnyen kombinálhatóak egymással, így nem feltétlenül kell kosztümszettet felkapni, ha például az irodába indulnánk, vagy hivatalos ügyeket intéznénk el. A nőies hatás a megfelelően összeállított szettekkel ugyanúgy elérhető, még ha egy nem kifejezetten elegáns darabról van is szó.

A legdivatosabb őszi kabátok

Amíg a nyárból áttérünk a borongós őszbe, addig a legnagyobb kedvenceknek a bőr- és farmerdzsekik, valamint a ballonkabátok minősülnek. Ezek a darabok azért is annyira közkedveltek, mert rendkívül karakteresek és divatosan mutatnak, ráadásul könnyen alájuk lehet kapni egy garbót vagy pulóvert.

Ballonkabát

A ballonkabát tökéletesen illeszkedik a nagyvárosi nyüzsgés hangulatába, kényelmes, minden szettet összeszedetté tesz, mégis nőiességet csempész a megjelenésbe. A vékonyan bélelt, ám sűrű szövésű anyag szeles időben is tökéletes védelmet nyújt. Térd alá érő hossza nagyon stílusos hatást kelt magassarkúval, de akár egy laza csizma is megfelelően mutat vele. Nagyon egyszerű vele sikkes irodai szetteket alkotni, így például a bő nadrágok és a csinos blúzok, ingek is harmóniát teremthetnek vele.

Farmerdzseki

Az átmeneti kabátok között az egyik legtöbbet viselt kreáció a farmerdzseki. Legyen az egyszerű, koptatott vagy színes, mindet érdemes előkeresni a szekrényből. Különleges tulajdonsága ugyanis ennek az alapdarabnak, hogy szinte képtelenség elrontani vele a megjelenést.

Akár egy nőies szettben is ugyanúgy megállja a helyét, ha a kiegészítők visszafogott, elegáns stílusjegyeket viselnek magukon. Segítségével sokkal izgalmasabbá és lazábbá válnak az őszi összeállítások. Igazi terepe persze, a vagány összeállítás, de nem csak sportos és laza stílusban viselhető.

Bőrdzseki

A bőrdzseki igazi vagány kellék. Fehér pólóval és farmernadrággal felvéve, máris összeállt a 90-es évek egyik leggyakrabban viselt szettje. A sokat látott cipzáras, „rosszfiús” motoros stílus mellett már számtalan kifinomult, karcsúsított fazonú holmi is kapható, így a finomabb vonalat kedvelők sem maradnak ki a jóból, ha bőrkabátról van szó.

A bőrhatású anyagok ma már feledtetik a művi hatást, és tartósabbak is, mint korábban. Egy igazán finom megoldás nem törik be, és nem pergeti le magáról a festékanyagot. Rengeteg ilyen verziót találsz a kínálatban, akár hosszított vonalú, karcsúsított kabátformában is, ami nőies eleme lehet a ruhatáradnak.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters, Claudio Lavenia, Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig, Edward Berthelot, Raimonda Kulikauskiene, Streetstyleshooters, Christian Vierig, Streetstyleshooters, Edward Berthelot, Christian Vierig, Gotham, Claudio Lavenia, Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés