A basic stílus, amit kényelmes vagy lusta stílusnak is nevezhetünk, kizárólag semleges alapdarabokból áll, így nincs benne semmi rizikófaktor. A visszafogott színhasználattal és a karakterjegyek nélküli fazonok összeválogatásával megkönnyíthető a mindennapi öltözködés, ám az egyszerű szettek nem feltétlenül unalmasak.

hirdetés

A lusta stílus az egyszerű szettek összeállításáról szól, a minták, feltűnő színblokkok és a markáns trendjegyek kiiktatásával mindenféle erőfeszítés nélkül borítékolható a letisztult, átlátható, kortalan és harmonikus megjelenés.

A sallangok mellőzése korlátok helyett szabad teret ad az öltözködésben, hiszen a semleges alapdarabokat rengetegféle összeállításban elsütheted, ráadásul minimális a hibázás lehetősége. A tudatos „lustaság” kapóra jön, ha csak pár perced van felöltözni reggel, és akkor is ideális, amennyiben biztonsági játékos vagy, esetleg kapszulagardróbot tartasz fenn.

Egyszerű szettek szuper sikkesen: ezt a stílust tilos túlgondolni

Az alapdarabokból álló egyszerű szettek lehetnek sportosan lazák, vagy éppen nőiesek, a hangsúly a letisztult összképen és a finom színritmuson van. Érdemes visszafogott, jól kombinálható árnyalatokat összeválogatni, de élénk színfoltok is felbukkanhatnak a basic szerelésben, csak óvatos adagolással.

A monokróm öltözék a legalapvetőbb a minimalista összkép kialakításánál, ami nem feltétlenül az egyforma színekből álló ruhadarabok összepasszítását jelenti. Egyetlen szín más-más árnyalata is felbukkanhat a szerelésben, a lényeg, hogy ne teremtsenek erős kontrasztot.

Két tónussal szintén remekül felépítheted a sikkes megjelenésed. Ebben az esetben az élénk színfolt sem lesz kirívó, pláne, ha a másik szín abszolút semleges, mint például a fehér, a szürke vagy a fekete.

Ezeknél a szetteknél a kék különböző árnyalatai dominálnak, ráadásul a fazonok is roppant visszafogottak, egyszerűek, már-már semlegesek, így mindegyik esetben harmonikus, egységes az összkép.

A farmeres és az edzőcipős szerelések éppúgy megfelelhetnek a basic stílus alapelveinek. Minimális minta belefér a semleges darabokat felvonultató sikkbe, ám feltűnő karakterjegyeket már nem enged meg ez a módi.

A fehér ing, a blézer, a garbó és a szimpla szövetkabát mind-mind remek építőeleme lehet a letisztult öltözékeknek.

Akár lazaságot, akár nőiességet csempészel a megjelenésedbe, mindenképp törekedj a finom egyensúlyra!

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés