A francia nők többségére igaz, hogy csalhatatlan stílusérzékkel rendelkezik. Sokan közülük csípőből vágják, hogyan lehet izgalmassá tenni a letisztult összeállításokat, és elegáns szintre emelni a lezser utcai stílust. Ősszel is érdemes ellesni tőlük néhány ötletet, hiszen könnyen megvalósítható szettjeik rengeteg inspirációt tartogatnak. Tippjeikkel leegyszerűsíthető, ugyanakkor sikkessé tehető az öltözködés.

hirdetés

A francia nők mesteri szinten alkalmazzák a lezser eleganciát, amely mondhatni, a vérükben van. Szinte magától értetődő módon válogatják össze szerelésükhöz a csinos alapdarabokat, miközben szem előtt tartják a nőiességet és a letisztultságot.

Többségükről elmondható, hogy sohasem visel össze nem illő kreációkat, túlságosan harsány szereléseket. A pillanatnyi trendekre csupán stílusfűszerként tekintenek, ám a ruhatárjuk alappilléreit a jól kombinálható, klasszikus alapdarabok alkotják, amelyeket az aktuális divattól függetlenül bármikor elő tudnak kapni a szekrényből.

Őszi öltözködés francia módra: jól kombinálható, elegáns alapdarabokkal

A francia hölgyek gardróbja főként az alapdarabok körül forog. Az első számú tipp, amivel szolgálhatnak: az időtálló kreációkat nem kell leselejtezni egy szezon után. A letisztult szabásvonalak és a neutrális színek könnyedén kombinálhatóak, és a gardróbba újonnan beültetett darabokkal is lazán megteremtik az összhangot.

A francia stílusban mindig úgy jelennek meg a klasszikus holmik, hogy frissnek és modernnek hatnak. A trendekre csupán eszközként tekintenek a nők, hiszen számukra a stílus az, ami igazán fontos. Az őszi ruhatárukat is ennek szellemében komponálják meg: a repertoárjukban csupa praktikus darabot találunk, melyek megalapozzák, hogy egyszerűbb és változatosabb legyen az öltözködés.

Ballonkabát

A kabáttrendek gyorsan változnak, ezért minden szezonban számíthatunk új, friss fazonokra, amelyeket sokan felkapnak. Az egyetlen örökzöld kreáció, ami minden évben előkerül, az a ballonkabát. A hosszított fazonú felöltő szabásvonala az elmúlt években nem sokat változott, és a népszerűsége sem csökkent.

Továbbra is alapdarabnak számít, ezért a francia nők őszi ruhatárából nem hiányozhat. Jól mutat a farmeres összeállításokban, vagy elegáns ruhával, szoknyával összeboronálva. Bármivel kombinálható, nem ellensége az eleganciának, ám akár a lazább, vagányabb szerelésekbe is bekerülhet.

Bokacsizma

A hűvösebb napokon lassacskán előkerülhetnek majd a bokacsizmák, amelyek szintén bebetonozott tagjai lehetnek a ruhatárnak. A laposabb talpú vagy vastagabb sarkú lábbeliket keresd, ezekben a nap végén sem fog sajogni a talpad. Ha időtálló lábbelire szeretnél szert tenni, ami minden stílusban megállja a helyét, mellőzd a karakteres stílusjegyeket és díszítőelemeket. Minél egyszerűbb a dizájn, annál többféle szettel viselheted, és biztos, hogy a következő őszi szezonban sem kell újra cserélni a kedvencedet.

Blézer

A tweed- vagy bukléanyagból szabott blézerek úgyszintén elmaradhatatlan kellékei a francia nők őszi ruhatárának. A Chanel inspirálta felsőrészek most sok üzletben megtalálhatóak, ezért kedvedre válogathatsz a színek és a fazonok között. A zakó kellően látványos, jól mutat mindennel, és még a farmernadrágot is képes elegánssá, kifinomulttá tenni.

A bukléblézer mellett a klasszikus, gombos felöltők is évek óta megjelennek a francia nők öltözködésében. Az oversize zakók keltik a legnagyobb feltűnést – a túlméretezett kreációkat ők sem utasítják el, ám szem előtt tartják az eleganciát és a nőiességet.

Magasított derekú nadrág

Egy jól szabott, magas derekú nadrág egyik hölgy ruhatárából sem hiányozhat, hiszen remekül kombinálható fodros, bájos blúzokkal, egyszerű ingekkel, vagy matróz felsővel. Az őszi kelléktárban ez sokkal nagyobb szerepet kap.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés