Az idei őszi divatban számos olyan időtálló darab felbukkan, ami már tavaly és azelőtt is nagy kört futott, de továbbra is ott pezseg a trendek vérkeringésében. A garbó, a ballonkabát és a loafer – vagyis a mindennapi rohangálásra tervezett papucscipő – talán kissé már unalmasnak tűnhet, de van egy kulcselem a szezonban, ami felfrissítheti az összképet, mégpedig az A-vonalú farmer.

hirdetés

A bővülő szabású farmernadrág nem új keletű dolog, de kétségkívül üdítő változatosságot csempész a szezonális öltözékekbe a mamafarmeres korszak után. Ráadásul sok előnnyel bír a viselése, hiszen a magas derekú, egyenletesen szélesedő szárú verziók optikailag karcsúsítják a derekat, illetve keskenyebbnek mutatják a csípőt.

Bár a nadrágszárak szélességét érdemes az alkatnak megfelelően belőni, az A-vonalú farmer nem csak a magas nők ruhatárában kaphat helyet, ugyanis számos olyan fazonvariációja akad, ami egy jól összeválogatott szettbe helyezve, nem nyomja össze az alakot. A sátorszabású változatoktól valóban óvakodni kell, ha nem túl hosszú az ember lába, ebben az esetben érdemes az enyhén bővülő fazonokat szem előtt tartani.

Ősszel így divatos az A-vonalú farmer

A Marlene-nadrághoz hasonlóan, az A-vonalú farmer is roppant nőiesen variálható. A hetvenes évek felfrissített divatirányzataival érkezett meg a szezonba, így főként a retró vonalon mozog otthonosan, de a romantikus francia stílushoz éppúgy passzol. Nőies elemekkel szintén könnyedén kombinálható – ilyen célra érdemes koptatásmentes, sötétkék fazont választani, amit nem díszítenek szakadások, rojtok, vagy bohém minták.

Bokavillantó, foltvarrásos, lezser és culotte fazonok egyaránt akadnak az A-vonalú farmerek repertoárjában, így mindenki kedve és alkata szerint válogathat a felhozatalból.

Nehezebb lenne felsorolni azt, hogy mivel teremthet harmonikus összhangot, mint azt, hogy milyen darabokkal nem boronálható össze, ezért az utóbbit emelném ki a sorból: az A-vonalú farmerhez nem illenek a hosszított fazonú, lebernyegszerű tunikák és oversize pulóverek, ezért leginkább azok számára ideálisak, akik kedvelik a szűkebb szabású felsőket.

Lazább inggel vagy blúzzal is összepasszíthatók, ez esetben azonban a felsőrészt érdemes betűrve, vagy deréktájon összecsomózva viselni. Így előnyös tagolást kap a testvonal, hiszen a fókusz a derékra kerül, melynek karcsúságát szépen kihangsúlyozza a nadrág szabása. Ha bővebb kötött kardigánnal házasítod össze a farmeredet, lehetőleg rövidszabású legyen, vagy válassz derékpasszos pulóvert.

A hetvenes évek hangulatát könnyedén megidézheted, ha mondjuk, színes – mustár-, okker- vagy fáradt narancstónusú – farmert választasz, de kötött kardigánnal, velúrzakóval, vagy derékban húzott farmerkabátkával is kimaxolhatod a retró sikk fogalmát.

Az A-vonalú farmer arra is alkalmas, hogy megbolondítsa picit az irodai szetteket. A sötétkék és fekete változatai tökéletes összhangot teremthetnek a derékban karcsúsított, franciás kis blézerekkel, a lenge selyemblúzokkal és magas sarkú topánokkal.

Ugyanakkor a romantikus és sportos stílus sem áll távol tőlük. Amíg jó az idő, az A-vonalú nadrághoz kis kockasarkú balerinacipőt társíthatsz, esetleg megbolondíthatod az összképet egy övvel összefogott blézerrel.

A lazább casual szettekben szintén jól mutat ez a farmerfazon. A sportos mackófelsőt most akár oszlopsarkú bokacsizmával is viselheted.

Rengetegféle variációban kipróbálhatod a sokoldalú A-vonalú nadrágokat, melyek az őszi divat legjobban kihasználható kulcsdarabjai. Az inspirációhullám szinte kimeríthetetlen.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés