A vagány, pimasz bakancs nem éppen a letisztult nőiességet képviseli, ám ez nem jelenti azt, hogy ne mutatna jól a csinos összeállításokban. Már évek óta toplistás darabnak számít az őszi-téli szezonban, nem véletlenül. Roppant praktikus, nagyon könnyű kombinálni, és szó szerint mindennel jól mutat.

hirdetés

A bakancs pár éve felpattant a divatkörhintára, és azóta az őszi-téli divat egyik nélkülözhetetlen elemévé vált. Megjelentek a klasszikus, vastag talpú fazonok, illetve a visszafogottabb, csatokkal vagy más apróságokkal megbolondított nőies variációk. Olyannyira alapdarabbá vált, hogy a vagány stílusukról elhíresült divatbloggerek még elegáns ruhához vagy pliszírozott szoknyához is ezt a lábbelit választják.

Az tény, hogy roppant praktikus, hiszen a magas sarkú csizmákkal ellentétben nagyon kényelmes. A stílusmixelő trendeknek köszönhetően pedig könnyedén beültethető a nőies összeállításokba, mivel a szoknyás vagy ruhás szerelésekben sem fog furcsán hatni.

A bakancs a nőies összeállításokban is jól mutat: szoknyával, ruhával is variálhatod

A bőrhatású cuccok már önmagukban is elég vagányak, ezt a hatást csak tovább növeli a bakancs. Jól mutat műbőr szoknyával, esetleg rövidnadrággal. Természetesen a kötötteket sem szabad kihagyni a felsorolásból. Az őszi hidegben jöhetnek a vastagabb fekete harisnyák, ha pedig még nőiesebbé szeretnéd tenni a megjelenésed, akkor a mintás darabok közül mazsolázz. Sok üzletben találhatsz csillaggal vagy feliratokkal feldobott harisnyanadrágot.

 

A monokróm összeállítások mindig letisztultságot, eleganciát közvetítenek. Ezt a harmóniát töri meg a bakancs, ami ebben a visszafogott összeállításban egy különleges divatesszencia. A vagány lábbeli nagyszerűen mutat az alapdarabokkal. A szaténszoknya és a kötött pulóver variációja pedig még idén is népszerű.

 

A blézerek eleganciáját sem veszi el a bakancs. Az efféle összeállításokat sokkal vagányabbá teszi. Az őszi szezonban jöhetnek a kockás felöltők, vagy kísérletezhetsz a bukléval.

 

Az elegáns ruhák is nagyszerűen mutatnak a stílusmixekben. Az egyenes szabású, hosszú kreációt a sportos pilótadzseki és a bakancs igazán modernné teszi. A fekete alapdarabokat feldobhatod színes kiegészítőkkel, így sokkal mutatósabb lesz a végeredmény.

 

A nyári ruhák a melegebb napokon még bekerülhetnek az öltözékbe, természetesen csakis rétegezve. A pántos darabok jól mutatnak egyszerű felsőrésszel vagy garbóval. A bakancs az ilyen őszi szereléseket is ellátja egy kis izgalommal. Ha nem szereted az efféle rétegezést, akkor az egészruhára felkaphatsz egy vastagabb pulcsit, a derékra pedig jöhet egy öv. Így olyan, mintha egy szoknyát és szvettert viselnél.

 

Természetesen nem csak a szoknyás szerelésekben mutat jól a bakancs, hiszen farmerekkel, elegáns stílusú nadrágokkal vagy bőrhatású pantallókkal egyaránt házasítható. Mivel a nadrág és a cipő is elég feltűnő, ezért elegendő melléjük egy szimpla pulóver és egy hosszú kabát. Nem szükséges a kiegészítőket tovább halmozni. Ha inkább a visszafogottabb tónusokat kedveled, akkor a feketével is játszadozhatsz, ám jó, ha egy színes táskával megkoronázod, így az összhatás biztosan nem lesz komor.

 

A műszőrmével úgyszintén jól mutat a bakancs. Az ilyen kabátoknak az őszi szezonban is hasznát veszed.

 

Az ingkabát továbbra is az egyik legnépszerűbb divatelemnek számít. Ezzel éppúgy jól mutat a bakancs. Ha kockás felöltőt választasz, akkor azzal megidézheted a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb trendjét.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images.

Képek a cikkben: Streetstyleshooters, Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés