Az új divathullámok szezonról szezonra formálják a kínálatot, ám akadnak olyan örök érvényű ruhadarabok, illetve jól összeszokott színkombinációk és fazonok, melyekkel évek múltán is megalapozhatod a sikkes megjelenésedet. A téli időszakban a legkönnyebb a klasszikus öltözékek mankójára támaszkodni, hiszen ilyenkor rendre előbukkannak a remekül bevált, időtálló párosítások.

hirdetés

Bár a divat őrült centrifugája újra és újra elősodorja a régi szabásokat, színeket, mintákat, ezek a retró hullámok idővel elülnek, leülepednek, és ismét más irányzatok csalogatják a figyelmünket.

Viszont bármilyen gyorsan váltják egymást a trendek, bizonyos divatsémák megmaradnak, melyek távol tartják a sodrástól az örökzöld alapdarabokat. Ezek a bizonyos basic kreációk elsőre talán túl unalmasnak, semlegesnek tűnnek, de pont ebben rejlik a sokoldalúságuk, hiszen számtalan módon tudnak idomulni az épp aktuális módihoz.

Önmagukban cseppet sem stílusosak, inkább a bennük rejlő lehetőségekkel teszik fel a koronát az öltözékre. A klasszikus öltözködés azonban nem csak ezekre a megoldásokra épülhet. Vannak sokéves, nagy múltra visszatekintő fazonvariációk, melyek mindig jól mutatnak együtt, és egyszerűségükben is magukban hordozzák a wow-faktort.

Bizonyos színek használata szintén telitalálatnak bizonyul hosszú idők óta, ezért ezekre a beidegződésekre mindig támaszkodni lehet, ha túlbonyolítás és cifrázás nélkül szeretnénk megoldani a csinos, divatos, nőies összképet.

Klasszikus öltözékek, amiket minden télen előhúzhatsz a tarsolyodból

Ha minden trendhullámon végigszörföznénk, meglehetősen gyakran kellene lecserélni a komplett ruhatárunkat, míg egy tudatosan felépített gyűjteményből évről évre elő tudunk kapni olyan kreációkat, melyek a divattól függetlenül is mindig frissnek hatnak.

Ilyen a garbó, a blézer, az A-vonalú nadrág, sőt, a kötött pulóver és ruha szinte már alappillére a téli sikknek. Kiegészítőkből, kabátokból sem kell minden évben beszerezni egy ropogósabb repertoárt, hiszen vannak olyan fazonjaik, melyek más-más összeállításban mindig újat tudnak mutatni, és bármi mellé passzítjuk őket, megőrzik nőiességüket.

 

Olykor tehát érdemes felszerelkezni egy-egy nem túl izgalmas, szimpla cuccal, ami remekül kiegészíti a karakteresebb darabokat. Mutatunk néhány örökzöld téli összeállítást, mely minden divatkorszakban megállja a helyét.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés