Hiába tűnnek fel naponta 50 év feletti modellek a divatvilág színterén, ha ezek a nők többnyire tökéletes csontozattal, magas termettel, és kisportolt, arányos testtel rendelkeznek, amivel a legtöbb kortársuk nem tud azonosulni. Szerencsére az átlagos alkatú, középkorú bloggerek is színesítik a palettát, akik hétköznapi nőként mutatják meg, milyen az elegáns, játékos, kortalan stílus.

hirdetés

A karcsúság ötven felett már egészen mást jelent, mint fiatalabb korban. Bár sok nő megőrzi csinos alakját, az anyagcsere- és hormonváltozások következtében szinte mindenkinek átalakul a teste. Rengetegen tapasztalják ebben a korban, hogy szélesebb lesz a csípőjük, a melleik pedig teltebbé válnak az évek során, vagy épp lejjebb ereszkednek.

A kontúrok talán már nem olyan feszesek, mint régen, így a sziluett óhatatlanul megváltozik, és olykor ez a testarányokra is hatást gyakorol. Így a nagy átlag nem pont azzal szembesül a tükörben, amit a középkorú modellek zöme közvetít felé.

Ám nem árt észben tartani, hogy a csinos külsőnek nincs mércéje, nem az határozza meg, hogy ki mennyire vékony, magas, vagy alacsony, esetleg összeérnek-e a combjai, vagy sem. Az öltözködés során pedig leginkább arra kell törekedni, hogy mindenki abból hozza ki a maximumot, amije van, avagy az előnyös adottságokat érdemes hangsúlyba helyezni.

Középkorú bloggerek mutatják meg, milyen a kortalan stílus

Az alábbi nők átlagos testalkattal bírnak, mégis roppant csinosak, ráadásul stílusos összeállításokkal emelik ki nőies adottságaikat. Csodásan ötvözik az időtálló, klasszikus darabokat az aktuális divattal, kortalan megjelenésükkel pedig vonzzák a figyelmet.

Martina Berg a letisztultan elegáns, és a merészen nőies szetteket sem veti meg. Még akkor is finom összhangra törekszik, ha állatmintás testnadrágot visel, illetve bátran, de jó ízléssel elegyíti az eltérő mintázatokat.

Rajta még a bézs-fehér összeállítás sem unalmas, mindig tudja, milyen fazonokkal és kiegészítőkkel dobja fel a szerelését.

Nem rejtegeti nőies csípővonalát, de apró fortélyokkal slankítja szélességét: az A-vonalú nadrágok, és a derékvonaltól ráncolt ruhák kifejezetten a kedvencei.

Szereti feltűnő, érzéki pirossal, játékos, csajos pinkkel, vagy a ruhájánál egy fokkal élénkebb kiegészítővel feldobni az öltözékét, máskor pedig a visszafogott tengerészkéket, a finom szürkét, vagy a fekete-fehér elegáns kombinációját tartja helyénvalónak.

Renate alacsony nő, de piszkosul jól öltözik! Repertoárjában a bőrnadrág, a térdcsizma, és a kötött pulóverruha is megtalálható, illetve a feltűnő kockás nadrágos összeállítások mellett a szolid midiszoknyás szetteket éppúgy kedveli.

A finom, az élénk, és a sötét árnyalatokkal egyaránt jól játszik, és a klasszikus darabok mellett szinte minden olyan aktuális holmi megtalálható a ruhatárában, amit a fiatalabb infuenszerek is viselnek. Ennek ellenére cseppet sem tucatszerű a megjelenése, hiszen az egyéni stílusa éppúgy megcsillan a divatos öltözékeiben.

Kathleen szintén a mintákra és vidám színekre támaszkodik, amikor különlegesebbé szeretné tenni a megjelenését. Bár karcsú a sziluettje, a dereka nem igazán hangsúlyos, amit jól ellensúlyoz a lágy esésű, ráncolt, vagy passzrészes felsőkkel.

A poncsószabás, a rövid fazonú blézer, illetve a derékvonal nélküli ruhafazon egyaránt a kedvence, és lám, ő is nagyon szereti a vörös színt, hiszen fiatalossá és energikussá teszi az összhatást.

Általában V-alakú és lelógó, hosszú nyakláncokkal nyújtja a sziluettjét, és inkább a vékonyabb lábait emeli ki szűk, vagy színes fazonokkal.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés