A monokróm öltözék nagyon divatos most, ezért érdemes beszerezni néhány azonos, vagy hasonló tónusú ruhadarabot és kiegészítőt. Ha ott sorakoznak a megfelelő kellékek a szekrényedben, sietős napokon nem kell a színritmus eltalálásával vacakolni, szinte azonnal összeállíthatsz magadnak egy letisztult, mégis szembetűnően nőies szettet.

hirdetés

A monokróm színhasználat azt jelenti, hogy egyetlen szín megegyező, vagy picit eltérő – sötétebb, világosabb – árnyalatait jeleníted meg az öltözékedben. Egymáshoz közel álló, egy családba tartozó rokontónusokkal is játszhatsz, a lényeg az egységesség, ami nagyon könnyen elérhető az összecsengő koloritokkal.

Sokkal könnyebb egy ilyen összeállítást felépíteni – különösen a kabátszezonban – mint a különféle tulajdonságokkal rendelkező színárnyalatokat közös nevezőre hozni, így ezzel a trükkel bárki hibátlanul és egyszerűen feldobhatja a megjelenését.

Egyetlen dologra kell csupán odafigyelni, de arra nagyon: nem mindegy ugyanis, hogy milyen tónusnak biztosítasz nagy felületet. Az egyszínű öltözék nem csak finomságot sugall és nyugtatja a szemet, hanem alaknyújtó hatással is rendelkezik, hiszen nincsenek benne éles kontrasztok, melyek felszabdalnák és megtörnék a test vonalát.

A monokróm öltözék egyszerű, de cseppet sem egyhangú

Határozottan tudnod kell, mi áll jól neked, mert egy sápasztó, morózus, vagy a bőrszínedhez cseppet sem passzoló árnyalattal egy csapásra letompíthatod a nőiességedet. A vibráló színekkel nem árt óvatosan bánni, hiszen az élénkvörös, a sárga, vagy narancssárga egyeduralkodóként túl harsánnyá, tolakodóvá válhat.

Tippet adunk, milyen tónusokkal nem lőhetsz félre! Ezekből bátran kiválaszthatod azt a verziót, amelyik harmonizál a bőröddel, és fokozza ragyogó kisugárzásodat.

 

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés