A tökéletes kortalan szett olyan semleges alapdarabokból épül fel, amelyek szinte minden korosztály ruhatárában megtalálhatóak, sokoldalúan variálhatóak, ugyanakkor időtállóak a divatban.

hirdetés

Mivel a személyes stílus nem kizárólag a divat követéséről, hanem sokkal inkább az önkifejezésről szól, ezért sohasem skatulyázható be testalkattól vagy életkortól függően.

Ma már nincsenek olyan keretek, melyek behatárolják, hogy mit viseljen egy húszas, harmincas vagy ötvenes éveiben járó nő, mégis sokszor találkozunk a divat kapcsán a kortalan kifejezéssel, ami általában olyan szett esetén merül fel, amely a legtöbb korosztály ízlésének eleget tesz, és életkortól függetlenül sokféleképpen variálható, alakítható.

Alapdarabokon alapuló kortalan szett 4 nőies, divatos verzióban

Az alapdarabok esetében hiányoznak a meghatározó divat- és stílusjegyek, de a színeiket tekintve éppúgy semlegesek. Pont ennek köszönhetik, hogy sokoldalúan, változatosan kihasználhatóak, és ahogy a nevükben is benne van, bármilyen öltözék alapjául szolgálhatnak.

Egyfajta vázként működnek, amelyre könnyedén lehet „építkezni”, akár színekkel, mintákkal, különleges kiegészítőkkel vagy divatelemekkel karakteressé lehet tenni az alap-összeállítást.

A videót készítő divatblogger negyven feletti nőknek ad öltözködési tippeket, avagy nem csak a negyvenes, hanem az ötvenes, hatvanas éveiben járó hölgyeket is megszólítja praktikus stílustanácsaival. A négy verzióban bemutatott kortalan szett olyan semleges és trendi darabokat vonultat fel, amelyek a húszas és harmincas korosztályú nők köreiben éppúgy népszerűek, ezáltal sokak szekrényében megtalálhatóak.

Akár a lenge A vonalú nadrágot, a lezser blézert és inget, az időtálló ballonkabátot vagy az aktuális divatban főszerepet játszó mellényt vesszük alapul, ezek a holmik kortól függetlenül bármelyik nő stílusához jól passzolhatnak. Hiszen nőies, sportos, vagány, de akár retró értelmezésben egyaránt viselhetőek, minden attól függ, hogy ki milyen módon kombinálja ezeket a mutatós kreációkat.

Csupán négy verziót mutat be a blogger, de a lehetőségek sora majdhogynem végtelen, ízléstől, személyiségtől és stílustól is függ, hogy milyen variációkba kerülnek bele ezek a sokak által kedvelt ruhadarabok és kiegészítők.

A semleges A vonalú nadrággal és egyszerű toppal megalapozott kortalan szett többféle verzióban elsüthető, lehet kifinomultan nőies, vagy kényelmesen lezser.

Itt is látható, hogy minden esetben változik picit az alapszerelés karaktere, és ez rámutat arra, hogy a stílusos, sikkes öltözködéshez nem feltétlenül kell óriási ruhatárral rendelkezni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés