A vastag, nehézkes anyagok hátránya, hogy szélesíthetik viselőjüket, így bármennyire divatos most a bőrnadrág, sokak mumusa lehet. Megfelelő fazonválasztással persze, kiküszöbölhető ez a negatívum, de az sem mindegy, hogyan és mivel kombinálod az adott kreációt.

hirdetés

A bőr és bőrhatású ruhadarabok idén rendkívül divatosak, nincs olyan trend, melyben ne kapnának kiemelt szerepet. Egy műbőr anyagú nadrágért ráadásul nem kell egy vagyont fizetni, mégis sokoldalúan megoldható vele az öltözködés. Sportosan laza és nőiesen elegáns szetteket egyaránt kialakíthatsz a segítségével, ugyanakkor lehetőséget ad egy-két rafinált optikai trükkre, melyekkel egyszerűen megvalósítható az alaknyújtó, karcsúsító hatás.

Bőrnadrág sikkesen: 7 tipp a nőies, karcsúsító hatásért

Az enyhén répafazonú bőrnadrág általában a normál alakot is szélesíti, ez jól látszik a videóban, amikor csak szimpla fehér pólóval viseli a stylist. Ettől függetlenül népszerű darab, amit a szélesebb csípőjű nők is bátran viselhetnek, néhány turpisság bevetésével.

A vastag nadrágok nehézkességét jól ellensúlyozzák a lenge, mozgalmas anyagú felsők, például a selyemhatású topok és blúzok. Felejtsd el a bő, hosszú lebernyegeket, melyek elfedik a magasan szabott, szűkített derékszabást, mert ezek a darabok a bőrnadrággal együtt tömbösítik az alakot.

A lezserebb pulóvereket érdemes félig, vagy egészen betűrni a nadrágba, és az is célravezető lehet, ha V-alakú nyakkivágás támogatja az öltözék alaknyújtó tulajdonságait. Amennyiben magasan záródik a blúz nyaka, jó trükk lehet a sálgallér, ami hosszanti vonalával karcsúsítja a felsőtestet. Szerencsére a blézer és a bőrnadrág idén elválaszthatatlan páros, így bátran kihasználhatod ezt a kombinációt. Válassz egy hosszított, egyenes fazonú zakót, ami slankítja a csípőt, alatta pedig viselj V-kivágású topot.

 

A magas sarkú cipő szintén hozzájárul az alaknyújtó trükközéshez, de nem muszáj folyton tűsarkakon járkálnod. Lapos talpú cipővel ugyanúgy megvalósíthatóak az optikai karcsúsító trükkök, melyek igen sokfélék lehetnek. Ha letisztult színritmust alkalmazol, kevesebb esélyed van hibázni, mert a szetted nem szabdalja fel kontrasztos tónussávokkal a test vonalát. A derékhangsúlyos és az egyenes szabások is szépen formálják az alakot, tehát segíthetnek a karcsúsításban.

A fekete-bézs kombináció kontrasztos ugyan, de két árnyalatra alapozott, letisztult outfitbe helyezve, nem szélesíti viselőjét. Az egyenes szabású blézer helyett hasonló fazonú ballonkabátot, vagy lágy esésű kardigánt is bevethetsz. Eltérő minták alkalmazása esetén különösen fontos a színharmónia. Ha az alapárnyalatok megegyeznek, a printmix kevésbé húzza szét a sziluettet. Jó ötlet, ha a hosszanti csíkozás dominál. A most divatos gombos kardigánok szintén alkalmasak arra, hogy optikailag megnyújtsák a test vonalát.

  • Megosztás:
hirdetés