Húsz-harminc év távlatából olykor már viccesnek tűnhet a régi frizura. Egy nő életében a haj rengeteg változáson megy keresztül az évek során, ami a sztárok esetében még jobban lemérhető. Sokan talán már arra sem emlékeznek, hogy milyen volt az eredeti hajszínük, de szerencsére mindig akad egy réges-régi fotó.

hirdetés

Bár az idei divat szívesen szemezget a nyolcvanas-kilencvenes évek frizuráiból, a legtöbb akkori trend újragondolva, és nem autentikus formában kerül terítékre, így meglepő hajkreációkra bukkanhat az ember, ha előszedi a régi tablóképeket, vagy belekukkant egy korábbról fennmaradt, öreg magazinba, ami már szinte múzeumba illő darab.

A népszerű hírességek zöme akkoriban még gyerek volt, vagy hamvasan fiatal, így a kornak megfelelő frizurakísérletezgetéseik nem igazán tükrözik a mostani stílusukat. Többen közülük, egészen másként néztek ki az eredeti hajszínükkel, vagy a maga idejében menőnek titulált hajviselettel, persze, nyilván az elmúlt évek is hozzátettek ahhoz, hogy mára teljesen megváltoztak, hiszen felnőttek, idősödtek, és igen, vannak, akik a plasztika lehetőségével is éltek azóta.

Sztárok és hajhistóriák: ennyit számít a frizura

A 37 éves Mila Kunis a kilencvenes években – még gyerekként – reklámokban szerepelt, majd 1998-ban az Azok a 70-es évek show című tévésorozattal vált ismertté. Kétezerben, 17 évesen még egészen más stílusban utazott, amiről a többszínűre festett rockos haja is tanúskodik. A színésznő nem sokat változtatott eredeti sötétbarna hajszínén az évek során, időnként balayage technikával világosítja picit a tincseit.

Az 57 éves Lisa Kudrow, aki egykor Phoebe-t játszotta a Jóbarátokban, manapság szőke hajjal ismert, de 1985-ben még barna, rövid hajjal hódított. 1997-ben a People magazin a világ ötven legszebb embere közé választotta.

A fiatal Madonnát a legtöbben csak hidrogénszőke frizurával őrzik az emlékezetükben, pedig volt szolidabb külseje is. 1989-ben még középszőke, vagány shag fazon keretezte az arcát, és sokkal természetesebb volt a külleme. Eredetileg ennél is jóval sötétebb a haja, de hogy mennyire, azt örök homály fedi. A 62 éves énekesnő már alig hasonlít régi önmagára, ez persze nem csak a hajviseletének köszönhető.

Shakirát nem igazán ismertük volna fel magunktól ezen az 1993-as fotón. Persze, mindenki tudja, hogy eredetileg nem szőke a kolumbiai énekesnő, az ő esetében mégis sokkoló a változás. A 43 éves Shakira leginkább szőkés, göndör hajzuhataggal vonult be a köztudatba, kávébarna tincseire talán már ő sem emlékszik.

Sarah Jessica Parker a nyolcvanas években göndör frizurájával teremtett divatot. Az 55 éves színésznő ma már a szolidabb stílust részesíti előnyben, leginkább egyenes, vagy lágyan hullámosított hajviseletek mellett szokott dönteni.

A 45 éves Angelina Jolie ma már az eleganciájáról híres, de fiatalabb korában bizony nem vetette meg a vadóc stílust. A kilencvenes években több filmben szőke frizurával bukkant fel.

A nyolcvanas években Courteney Cox is rákattant a bozontos-hullámos frizurára, ami akkoriban nagy divat volt. Az 56 éves színésznő ma már a visszafogottabb hajviseleteket kedveli.

Kate Moss 1988-ban, még festetlen hajjal állt a kamerák elé. A 47 éves szupermodell azóta is gyakran visszatér az eredeti mogyorószőke hajához, de többnyire szőkített tincsekkel láthatjuk.

Pamela Anderson az 1989-ben induló, Baywatch című sorozat előtt egészen másként festett, a drasztikus változáshoz azonban nemcsak a kiszőkített, újrafazonírozott frizurája járult hozzá.

 

Kiemelt kép: Paul Archuleta, Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés