A tépett hajfazon abszolút meghódította a kilencvenes, illetve kétezres évek irányzatait, idén pedig őrületes lendülettel, modern formában robbant be ismételten a hajtrendek közé. A Jóbarátok színésznői inspirálták a játékosan nőies fazon nagy visszatérését.

hirdetés

Rachel Green és Monica Geller karaktere abszolút meghatározó volt a kilencvenes, illetve kétezres években. A Jóbarátok című sorozat nem csak a nappalikba költözött be, a ruhásszekrényekben és a fodrászszalonokban éppúgy otthagyta a nyomát. A szereplők öltözködése, megjelenése és frizurája sokakat inspirált. Ahogy a sorozat népszerűsége is múlhatatlan, úgy a színésznők stílustrükkjei és hajfazonjai is vissza-visszatérnek a trendek közé.

A tépett hajfazon ismét visszatért

Ki ne emlékezne Rachel jellegzetes tépett frizurájára, amit egyébként Monica is kipróbált? Az akkori frizutrendek élén egyértelműen a réteges fazon állt, ami részben a Jóbarátok népszerűségének volt köszönhető. Mindenki ilyen dögös, dús hatású hajstílusra vágyott, nem meglepő, hogy az elmúlt időszakban modern formában ugyan, de határozottan visszatért a sikkes, stílusos vágás a repertoárba.

De minek köszönheti a tépett hajfazon, hogy időről időre megjelenik a toplista élén? Valószínűleg egy bobfazonhoz hasonló időtálló klasszikusról van szó, ami szinte mindenkinek jól áll, hiszen számos verziója létezik és abszolút egyénre szabható. A frufru segítségével vagy a tincsek hosszúságával tökéletesen az arcformához lehet igazítani, a dús, dögös hatás semmiképp nem marad el.

Hosszú formában megakadályozza, hogy a frizura teljesen rálapuljon a fejtetőre, egy kis játékos sikket visz a megjelenésbe. Melíros, árnyalt festéssel a dús összhatás még tovább fokozható, a fény-árnyék játékkal igazán különlegessé lehet tenni az eredményt.

Akár frufruval is fel lehet turbózni, a klasszikus egyenes, illetve a függönyfrufru egyaránt remekül mutat a tépett vágással kombinálva.

A félhosszú fazont éppúgy fel lehet dobni néhány pluszréteggel. Jennifer Aniston imádta ezt a stílust a kilencvenes években, sokáig ragaszkodott a nőies, dögös vágáshoz.

A rétegesen vágott frizura formázása egyáltalán nem nehéz. Persze a Jóbarátok forgatásán mindig mindenkinek tökéletesen állt a haja, hiszen profi fodrászok dolgoztak a színésznők megjelenésén, azonban a hétköznapok során sem nehéz karbantartani a tépett tincseket, nem kell szakértőnek lenni a dús hatás eléréséhez.

A tincsek finom esését már maga a vágás megadja, a körkefés hajszárítóval csak az ívelt formára lehet rátenni még egy lapáttal. Egy szimpla körkefével és a hajszárítóddal is trükközhetsz, a főnözés technikája garantálja a nőies, dögös eredményt.

Kiemelt kép: Gary Null/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés