A nyolcvanas években kevés olyan nő akadt szerte a világon, aki ne égett volna a tömött, göndör frizura iránti lázban. A hírességeket is erősen magával sodorta ez a trendhullám, olyannyira, hogy még a kilencvenes évekre is bőven jutott a lelkesedésükből. Olyan sztárok indították útjára ezt a divatot, mint Julia Roberts és Nicole Kidman.

Talán az évekig tartó, majd újra és újra fellobbanó bob frizurák divatja bír csak olyan népes követőtáborral, mint az a nyolcvanas években felkorbácsolt hajirányzat, amely a göndör fürtöket isteníti.

Az énekesnőket, színésznőket, és modelleket is elkapta a szénaboglyaszerű sérók mániákus imádata, amit az akkori videoklipek, filmek, és divatbemutatókról készült felvételek jól dokumentálnak. Számos – ma éppúgy népszerű – híresség kezdte a pályafutását göndör frizurával, köztük Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, és Julia Roberts alakját is fürtös-boglyas hajkoronával ismerhette meg a nagyközönség.

A 80-as éveket idéző göndör frizura ma is menő: tőlük ered ez a divat

A hajszálakat igencsak roncsoló dauer-láz az egész világon végigsöpört a nyolcvanas-kilencvenes években, hiszen a legtöbb nő a filmekben, magazinokban látott sztárok göndör hajtömegére ácsingózott, ám ma már ezerféle módon meg lehet kerülni ezt az elavult ondolálási módszert, ha valaki loknis frizurára vágyik. A hatalmas volumenű, fokozatosan vágott göndör frizura most éppolyan népszerűségnek örvend, mint régen. Nézd meg, kik indították útjára ezt a trendet!

 

Kiemelt képek: Eric Robert/Sygma, Patrick Riviere/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés