A téli frizuradivat visszakanyarodik a természetes árnyalatokhoz, közülük is a barnát helyezi előtérbe. A fűszeres és a hűvös hajszínek egyaránt megjelennek a szezon palettáján, és a szőkés tónusokról sem feledkeznek meg a trendek, viszont egészen más oldalukat mutatják meg, mint eddig.

hirdetés

Úgy tűnik, egyik végletről a másikra ugrándoznak a hajszíntrendek télen. Hiszen az extrém kéttónusú, és merész színkombinációjú frizurák mellett a természetességet támogató irányzatok is megjelennek. Az utóbbi vonalon a barnás és szőkés árnyalatvariációk uralják a palettát, ám a visszafogottságuk korántsem egyenlő az egyhangúsággal.

Számos izgalmas tónusverziót tartogat az új szezon, melyek a balayage és ombre festési technikáknak köszönhetően szinte végtelen módon kombinálhatóak, ezáltal mindenki megtalálhatja a bőréhez és a stílusához leginkább passzoló hajszíneket.

Olyan kevert hajszínekkel kecsegtet a divat, mint a golden brunette, a chestnut, az ash brown, a hazelnut balayage, a ginger brown, a caramel vagy a chocolate ombre. Ezek a fantázianevek a választott szín fény-árnyék játékára is utalnak, hiszen a tejes, karamellás, csokis és mogyorós árnyalatok meleg vagy hideg reflextónusokat tartalmaznak.

Fűszeres és hűvös téli hajszínek jönnek: divatos barna és a szőke színkeverések

Az ash brown elnevezés a hűvös fényű, semleges földárnyalatokat takarja. Egészen a szőke tartományba is belekaphatnak a világos tónusai, de a lágy vibrálást fagyos homoktónusokkal éri el a fodrász.

A ginger brown, vagyis a gyömbéres frizura, a meleg színtartomány barnás és vöröses tónusait keveri egymással. Rozsdabarna, rezes, és fűszeres fahéjárnyalatok is belekerülhetnek, míg az alapszín egy magasabb fényerejű barna, ami hasonlít a gyömbér gyökerének a színéhez.

Az egyszínű, sötét kávéhaj már nem játszik a divatban, helyette a dark coffee gazdag palettáját jeleníti meg a fodrász. A kávé hideg és meleg tónusait mossa össze, tükröződő fényhatásokkal megspékelve. Igazán gyönyörű a végeredmény.

A chestnut frizura a sötétbarna alapot gesztenyés tónusokkal világosítja. A derítőárnyalatok enyhén vöröses fényűek, és itt is a hideg-meleg színhatások harmóniáján van a hangsúly.

A caramel ombre lehet karamellszőke vagy karamellbarna, vagy a kettőnek a lágyan összemosott változata. Alapvetően krémes, meleg tónusokat vonultat fel, melyek csodásan élénkítik az arcszínt.

A hazelnut balayage a mély, sötétbarna alapot mogyorószínnel világosítja, de a világosbarna basic színhez is kerülhet néhány tincs mogyorószőke, a fényhatás gyanánt.

A csokoládébarna hajszín nagyon sokféle lehet, sőt, balayage, vagy ombre technikával is készülhet. Igazán gazdag árnyalatkombinációkat lehet összehozni attól függően, hogy a sötét alapot deríti, vagy épp a tejcsokoládé vezértónust mélyíti picit a fodrász. A mokka tincsekhez jól passzolnak a krémes, világosbarna fénysávok, melyek meleg derítést adnak a frizurának.

A golden brunette a szőke és barna szín fúziója. Miben más, mint a szimpla szőkésbarna? Szinte aranyfényben úszik a hajkorona, ami a vibráló szőke fényű sávoknak köszönhető. A középbarna alap úgy ragyog ettől a színkeveréstől, mint amikor az erőtlen téli napfény átsüt a fürtökön. Ez a szőkés kombináció azoknak ajánlott, akik a természetes hatású világos hajszíneket kedvelik.

A bronde is visszatér az új szezonban, ami a szőke és barna hajtónus tincses keverését jelenti. Az alsó hajrétegek többféle barnában, a felső szálak különböző fényerősségű szőkében játszanak.

Persze a sorrend csak rajtad múlik, felülre is kerülhet világosabb mogyoróbarna, vagy semleges homokszőke. A mézszínű világosítás ebben az esetben úgyszintén előkerülhet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés