Kate Moss a kilencvenes évek óta rendkívül nagy hatással van a divat világára. Modellként már számtalanszor bizonyított, ám kevesen tudják, hogy egyes ruhadarabok és trendek elterjedése is a vadóc szőkeséghez köthető.

hirdetés

Kate Moss a kilencvenes években teljesen megváltoztatta a modellekről alkotott képet. A korábban kőbe vésett szabályok fellazultak, és a bájos pillantások helyett a herionsikk lett a menő. Karizmatikus személyiség, aki mindenkit hamar elbűvöl, így az sem jelentett számára akadályt, hogy a maga 170 centijével, jóval alacsonyabb volt az akkori modelleknél. Szárnyaló karrierjét még a botrányai sem törték ketté, így örökre beírta magát a divattörténelembe.

A 2000-es évek elején már többet cikkeztek a magánéleti válságairól, mint a modelltevékenységeiről, és olyan is volt, hogy jó időre eltűnt a nyilvánosság elől, és a róla készült lesifotók egyértelművé tették, hogy nincs túl jó formában. Miközben négy-öt évvel ezelőtt mindenki a narancsbőrével volt elfoglalva, ő már a visszatérésén dolgozott.

Addig is szerepelt magazinok címlapján, de a nagy áttörést az jelentette számára, amikor a 2017-es cannes-i filmfesztivál keretein belül megrendezett Fashion for Relief  divatbemutó kapcsán, visszakerült a kifutóra. Csúcsformába hozta magát, és 2018-ban már a Louis Vuitton bemutatóján szerepelt, azóta pedig számos kampányban helyet kapott, sőt, még nőies ékszereket is tervezett.

Kate Moss vagány stílusa szinte mindenkit inspirál

Kate Moss nem csak vékony testalkatával teremtett divatot, hanem különleges szettjeit is tömegével kezdték el másolni a divatimádó nők. A manöken a bohém darabokat részesíti előnyben, de a szexi stílus sem áll tőle távol. Bár gyakran látni lazább szerelésekben, szereti feldobni a megjelenését extravagáns kreációkkal. A kiegészítőket úgyszintén imádja, így bátran színesíti velük a megjelenését.

Kate Moss sokszor különc szettjei hatalmas benyomást gyakoroltak a divatra. Annyira sikkesen tudja viselni a kedvenc kreációit, hogy ezzel a tervezőket is megihlette, és bizonyos slágerdarabokat bizony neki köszönhetünk.

Kétségtelen, hogy a szupermodell kedvenc időszaka a kilencvenes évek, hiszen gyakran még ma is ebből az érából inspirálódik. Ihletadó összeállításaiból válogattunk egy csokorra valót.

 

Kiemelt kép: David M. Benett / Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Marc Piasecki / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés