A botox és a különféle feltöltések igazán népszerűek a nők és a férfiak körében egyaránt. Előnyük, hogy nem járnak nagy fájdalommal, és pár tűszúrással képesek hosszú időre eltüntetni a ráncokat. Vannak azonban, akik nem elégednek meg ennyivel, és ennek általában katasztrófa a vége.

hirdetés

Manapság már mindenféle bőrfiatalító kencét megtalálunk az üzletek polcain, amelyek azt ígérik, hogy elsimítják a finom kis szarkalábakat, és feltöltik a ráncokat. A megelőzésnek szintén egyre nagyobb szerep jut, így a készítmények nagy része az öregedési folyamat lelassítására fókuszál. Ám egy bizonyos idő után, már a csodaszerként beharangozott termékek sem képesek megváltani a világot. Ilyenkor jöhet szóba a külső segítség.

A túlzásba vitt botox többet árt, mint használ

A botox már egyáltalán nem számít annyira tabutémának, mint mondjuk húsz évvel ezelőtt. Manapság a fiatalabb nők is simán felvállalják, hogy töltettek egy keveset az arcukba. Szinte fájdalommentes az eljárás, és nagy előnye, hogy nem jár vágással, így nincs utána műtéti heg. Az eredményét pedig 4-6 hónapig lehet élvezni, ennyi idő ugyanis, amíg a töltet teljesen felszívódik.

Ez egyrészről biztonság, hiszen, ha esetleg elégedetlenek lennénk a végeredménnyel, akkor az nem jelenti azt, hogy ezen az állapoton nem lehet változtatni. A botox tehát kifejezetten csábító, ám, mint mindennél, itt is fontos a mérték. A túlzásba vitt feltöltés csúnyán átrendezheti a fizimiskát, és szinte teljesen eltűnhetnek a korábbi vonások. Ebbe a hibába még a hírességek is gyakran beleesnek. Ráadásul a botulinum toxin egy olyan, baktérium által termelt fehérje, amivel gyengíthető az izomműködés. Ha az arcizmok nem húzódnak össze folyton-folyvást, a ráncok teljesen kisimulnak.

Mivel a botox arra szolgál, hogy megszüntesse az ideg és az izomzat között zajló ingerületátadást, kissé lebénítja, ezáltal merevvé, fagyossá teszi az arcmimikát. Lehet finoman adagolni, amikor egy-két izom kiiktatása fel sem tűnik beszéd, vagy mosolygás közben, de a túltolásával gyakorlatilag ijesztővé, sőt viaszbabaszerűvé válhat az arc. Szerencsére más, kevésbé drasztikus alternatívái is vannak, például a bőr kipárnázására szolgáló eljárások.

Természetes feltöltéssel is hangsúlyt lehet adni egy-egy vonásnak, arcterületnek, vagy el lehet simítani a megereszkedésből adódó egyenetlenségeket, hepehupákat. Ám megesik, hogy az irreális elvárásoknak köszönhetően, ezek a módszerek is félremennek, aminek következtében teljesen megváltoznak az arányok, vagy bizonyos vonások eltolódnak.

Most olyan sztárokat gyűjtöttünk össze, akiket már alig lehet felismerni, annyit látogatták a plasztikai sebészüket. Ha kíváncsi vagy, kik azok, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés