Akadnak olyan színésznők, akiket pályájuk kezdetén egészen más külsővel szokott meg a közönség, és itt most nem arra gondolunk, hogy azóta idősebbek lettek, vagy plasztikáztattak.

hirdetés

Persze nyilván, a múló idővel megváltozik az arc, és sok híresség a plasztikának sem tudott ellenállni, de többek között a smink-, szemöldök- és frizuradivat is szerepet játszik abban, hogy másként festenek, mint a kilencvenes években.

Bár manapság dübörög a nyolcvanas-kilencvenes éveket éltető retró divat, így elvárható tőlünk, hogy ne ütközzünk meg az akkori sminkeken, frizurákon, azért nem árt realizálni, hogy a múltidéző trendek nagy része cseppet sem autentikus. Ezt-azt átemelt a divat az akkori irányzatokból, aztán valami mássá gyúrta át a modern hatások bűvkörében.

A szemöldök, a frizura és a smink sokat nyom a latban

Igen, most is népszerű a sűrű, vastag szemöldök, mint a nyolcvanas években, ám egészen más fazonvariációkkal találkozhatunk.

A különbség szembetűnő Sarah Jessica Parker régi fotóján, amelyen még nyoma sem látható annak a formázott, befésült szemöldöknek, amit most, 54 évesen visel.

A most 44 éves Drew Barrymore a kilencvenes években a vékony szemöldök megszállottja volt, naná, hiszen akkoriban ez volt a divat. Cérnavékonyra szedett szemöldökfazonnal rohangált mindenki, ami jelentősen megváltoztatta az arc karakterét. A színésznő csillámos sminkje még egész vállalható, de a kilencvenes években őrületté vált barna rúzs sokat ront az első benyomáson.

Cameron Diaz is vékony szemöldökkel mutatkozott be a közönségnek, annak idején, amitől egy kicsit más volt az arcformája. A 47 éves színésznő ma már a sminket is gyakran hanyagolja, vagy ha ki is festi magát, nem szalad meg rajta annyira a festék.

Az ötvenéves Catherine Zeta-Jones átváltozása mögött nemcsak a múló időt, hanem plasztikai beavatkozásokat is sejteni lehet. Ám eltekintve ettől, kissé furcsa látni, hogy milyen volt az eredeti szemöldökformája, amíg nem fazoníroztatta.

Uma Thurman nem sokat változott a nyolcvanas-kilencvenes évek óta, de a színésznőt ilyen drámai sminkben csak ritkán láthatjuk. A nyolcvanas évek jellegzetes, szépia tónusú sminkjében úgy fest, mint egy profi modell, ami simán lehetett volna belőle, ha nem a színészet mellett dönt. Thurman áprilisban tölti be az ötvenet, de még most is ugyanolyan szép, mint ezen a képen.

Kate Winslet a kilencvenes években egészen más stílusban nyomult, mint manapság. Nem volt olyan kifinomult sem a sminkje, sem a frizurája, mint mostanság. 44 évesen, érthető módon már másként mutatkozik a színésznő. Bár a kék szemfesték most is divatos, kissé más formában vették át a sminktrendek.

Az 55 éves Sandra Bullock – ha most figyelmen kívül hagyjuk a múló időt -, nagyjából ugyanúgy néz ki, mint a nyolcvanas-kilencvenes években. Kissé érettebb, csiszoltabb lett a stílusa, és leginkább a szemöldökformája esett át többfázisú változáson.

Kiemelt képek: Daniele Venturelli/Wirelmage, Michael Ochs Archives/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés