Courteney Cox megbánta, hogy túltolta a botoxot, de nem ő az egyetlen híres nő, akin kifogott a plasztika. Sokan halmozzák a beavatkozásokat, mára pedig már szinte teljesen eltűntek az eredeti arcvonásaik.

hirdetés

A plasztika nem ördögtől való, és lehet finoman, szépen korrigálni az arcvonásokat. Az arcmimika „lefagyását” többnyire a túlzásba vitt beavatkozások okozzák. Bár ma már nem csak a hírességek körében egyre elterjedtebbek a különböző arcformáló kezelések és műtétek, a sztárvilágban fokozottabban jelen van az arctorzulás jelensége. A jelenség mögött nem csupán az áll, hogy a sztárok anyagi lehetőségei jobban megengedik a többféle plasztikai beavatkozás, valamint arcfeltöltési módszer kipróbálását.

Az ismert nők közül sokan úgy érzik, hogy a kamerák kereszttüzében mindig jól kell kinézniük, hiszen állandóan szem előtt vannak, így gyakran nyomásként élik meg, hogy mások folyton árgus szemekkel vizslatják a megjelenésüket. Sokan már csak emiatt is döntenek úgy, hogy kés alá fekszenek akár több alkalommal. Az öregedés folyamatának felvállalása pedig akár még a karrierbe is kerülhet Hollywoodban, hiszen aki mindig elcsukló hangú, babaarcú naivát játszott a filmekben, már nem biztos, hogy karaktert tud váltani az idő múlásával. Ilyenkor sokan vállalják be a merészebb beavatkozásokat is kizárólag azért, hogy megőrizzék fiatalos megjelenésüket, így gyakran a kockázati tényezők háttérbe szorulnak és megesik, hogy az eredmény teljesen énidegen és már-már a realitásnak ellentmondó hatást kelt.

A plasztikai sebészek ma már elképesztően modern módszerekkel dolgoznak, s tulajdonképpen már egyénre szabottan, előre lehet vázolni azt, hogy milyen is lesz pontosan a műtét utáni eredmény. A test és az arc azonban nem egy gép, a hiba lehetőségével mindig számolni kell, ami különösen igaz abban az esetben, ha a beavatkozás csontot vagy izmot is érint. Némileg kiszámítható, hogy a vonások hogyan reagálnak az átalakításra, az eredmény egy picit mégis lutri. Ráadásul nem feltétlenül kell kés alá feküdni ahhoz, hogy valaki teljesen elveszítse eredeti arcvonásait és karakterét. A Jóbarátok sztárja, Courteney Cox sokáig a botox megszállottja volt, a kezelések hatására azonban idővel teljesen átalakult az arca.

Courteney Cox megbánta, de nem csak rajta fogott ki a plasztika

Courteney Cox ugyan nem feküdt szó szerint kés alá, a botoxkezelések mégis alaposan eltorzították a megjelenését. A plasztika és a botox nem egy és ugyanaz. A különböző feltöltések, injekciós kezelések alapvetően nem okoznak olyan nagy változást, mint a plasztikai műtétek, hiszen nem történik sebészi beavatkozás. Azonban a kisebb kezelésekkel is túlzásba lehet esni, ahogy azt Courteney Cox példája is mutatja.

A Jóbarátok sztárja egészen fiatalon vált ismertté, később bizonytalanná vált az öregedés apró jelei miatt, akkoriban nem tudta könnyedén elfogadni az idő múlását és annak jeleit, ezért kért segítséget egy szakembertől. Több botoxkezelést is igénybe vett, ám elmondása szerint ma már nem művelné ezt az arcával. Számos interjúban tett vallomást arról, hogy korábban szégyellte a még cseppet sem feltűnő szarkalábait és mimikai ráncait, úgy gondolta, mivel fiatalon ismerte meg a közönség, azt az arcát szeretnék viszontlátni. Így tulajdonképpen még az sem tűnt fel neki, hogy milyen furcsává és merevvé váltak a vonásai a kezelések után. A többszörös botoxoltatás okozta a látványos átalakulást, hiszen az egymásra halmozott kezelésektől megmeredtek az arcizmai. Ma már elfogadta természetes megjelenését, és arca is elkezdte visszanyerni eredeti karakterét.

Képek: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images/Steve Granitz/FilmMagic/Getty Images.

 

Nem csupán Courteney Cox változtatta meg látványosan az arcát, a plasztika másokon is nyomot hagyott. Ki ne emlékezne a Grease című musical Betty Rizzojára, akit Stockard Channing alakított. A színésznő szintén fiatalon vált ismertté, ami úgy tűnik, megnehezítette számára az öregedéssel járó változások elfogadását. Valószínűleg ebbe egyébként az irreális társadalmi elvárások is beleszólnak, ám a finom átalakítások még nem okoznak természetellenes külsőt.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy az öregedés már önmagában formálja az arcot. A kontúrok lejjebb csúsznak, így tényleg átalakul az arc, az azonban szemmel látható, ha valaki túlzásba esik a beavatkozásokkal.

Képek: Paramount Pictures/Dave Benett/Getty Images for @sohoplace/Getty Images.

 

A híres énekesnő, Madonna is túltolta a plasztikát, a beavatkozások látványosan átformálták az arcát. Valószínűleg az öregedéssel járó változásokat nem tudta helyén kezelni, hiszen fiatalon mindenki természetes, bájos arcával ismerhette meg. Az évek múlásával feküdt egyre többször kés alá, a rendszeres plasztikáztatás következtében mára szinte teljesen elveszítette eredeti vonásait.

Képek: Vinnie Zuffante/Christopher Polk/Variety via Getty Images/Getty Images.

 

Lindsay Lohan gyermekszínészként vált ismertté, nem túlzás azt mondani, hogy a kamerák kereszttüzében nőtt fel. Az arcának átalakulását azonban valószínűleg nem az idő múlása okozza, szemmel látható, hogy ő is áldozatául esett a plasztika dominóhatásának.

Képek: Theo Wargo/WireImage/Gotham/GC Images/Getty Images.

 

Mi lehet a háttérben?

Fontos hangsúlyozni, hogy a finom kezelések és plasztikai műtétek nem okoznak automatikusan torz, merev megjelenést. Az egyszerűbb, alig-alig észrevehető beavatkozások sokat segíthetnek abban, hogy valaki visszanyerje önbizalmát, könnyebben barátkozzon meg az idő múlásával. A sztárok esetében leginkább a különféle eljárások halmozása vezet az arcforma és a vonások totális átalakulásához. Az elrontott plasztikák javítása, folyamatos korrigálása, a rendszeres botoxkezelések és a tökéletes, fiatalos külső hajszolása az, ami előidézi az arckarakter elvesztését.

Valószínűleg sokak számára ismerős a pillanat, amikor a régi családi fotókat nézegetve azt mondják valakire, vagy akár saját magukra, hogy „Ejha, de megöregedett!”. Ilyenkor még a hétköznapi nők is elgondolkoznak egy picit azon, hogy milyen látni magukat fiatal, feszes arcbőrrel azokon a képeken, s milyen most tükörbe nézni úgy, hogy már barázdák díszítik az arcbőrt. A sztárok esetében ez a helyzet még inkább kiéleződik, különösen akkor, ha egészen fiatalon váltak világszerte ismertté.

Olykor nehéz számukra elfogadni a változást, pláne, ha már nem kapják meg azokat a lehetőségeket, amelyeket korábban megkaptak. A nyomás hatására úgy érezhetik, hogy jobban meg tudnak felelni bizonyos elvárásoknak, amennyiben nem engedik meg maguknak, hogy az évek nyomot hagyjanak a megjelenésükön. Mindezek mellett ráadásul tömegével érkeznek a kommentek a különböző social media platformokon, amelyek többsége szintén a meglepett üzenetet rejti magában, miszerint jól elment felettük az idő. Természetesen önmagunk elfogadásában és az öregedéssel járó változásokkal való megbékélésben az sem sokat segít, hogy manapság már sokan szanaszét filterezik az arcukat a netes fotókon. A torzított valóság igazi csapda, aminek valamilyen szinten mindenki bedől. Még akkor is, ha tudja, hogy egy retusált eredményt lát a képen.

Nem véletlen, hogy manapság sokan mennek úgy a plasztikai sebészhez, hogy egy filterrel felturbózott fotót mutatnak a szakembernek. Bármilyen hihetetlen, vannak, akik saját filterezett arcukat szeretnék viszontlátni a tükörben a műtétek után. A plasztika azonban könnyen beszippantja az embert, s egy idő után semmi nem tűnik elég jónak vagy eléggé tökéletesnek. Az újra és újra elvégzett beavatkozások eredménye pedig durván eltorzíthatja a megjelenést.

Kiemelt kép: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images/Steve Granitz/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images/Steve Granitz/FilmMagic/Paramount Pictures/Dave Benett/Getty Images for @sohoplace/Vinnie Zuffante/Christopher Polk/Variety via Getty Images/Theo Wargo/WireImage/Gotham/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés