A kilencvenes években két igazán nőies trend találkozott egymással, a bobfrizura és a dús hatást garantáló főnhullám, melyek ötvözését nemrég Penélope Cruz elevenítette fel a vörös szőnyegen.

hirdetés

A bobfrizura hosszabb és rövidebb változatai nagyjából egy évszázada keringenek a divatban, ahogy a főnhullám készítése is igencsak régi hajformázási módszer, Penélope Cruz azonban rámutatott, hogy manapság éppúgy érdemes erre a két klasszikus trendre támaszkodni.

A kilencvenes években, amikor ismét egymásra talált a félhosszú bob és a gyönyörű frizurastílust eredményező hajdúsító módszer, olyan trendhullám kerekedett belőle, ami a divatvilágtól kezdve a filmiparig mindenhol lavinaként söpört végig. Sok nő kattant rá akkoriban a főnözésre, ami rugalmassá, fényessé, dinamikussá varázsojta a frizurát, és ehhez csak egy hajszárító meg egy körkefe kellett. Noha a főnhullámnak sok fajtája van, és nem csak a bobfazont lehet feldobni vele, akkoriban ez a frizurastílus korbácsolta fel ismét a főnözés őrületét.

Salma Hayek frizurája 1999-ben. Képek: Sam Levi/Wirelmage/Getty Images.

 

Míg Salma Hayek a vastag szálú, hullámos tincseit szelídítette meg a két trend kombinációjával, Jodie Foster és Michelle Pfeiffer a dúsító hatását élvezte.

Jodie Foster főnözött frizurája 1996-ban, és Michelle Pfeiffer kevenc réteges bobfazonja 1995-ben. Képek: Steve Granitz/Wirelmage, Eric Robert/Sygma/Getty Images.

A bobfrizura és a főnhullám párosa újra népszerű: Penélope Cruz felidézte a nőies trendet

A speciális technikával történő körkefés beszárítást jelenti a főnözés, amellyel lágy, ívelt hullámokat vagy hajvégi loknikat lehet kialakítani. A henger alakú hajkefe átmérőjét érdemes ennek megfelelően, illetve a haj hosszához mérten megválasztani.

Penélope Cruz a Goya Cinema Awards vörös szőnyegén 2024-ben. Képek: Juan Naharro Gimenez/Wirelmage/Getty Images.

 

A főnhullám készítése a hajszárítás második fázisában, a formázáskor történik, avagy nem csuromvizes, hanem félszáraz tincseken kell elvégezni a műveletet. A beszárítást az alsó hajrétegnél kell elkezdeni, így a hajtömeg nagy részét érdemes feltűzni a fejtetőn. Tincsenként haladva, először a hajtöveket kell megemelni a kefével, ügyelve arra, hogy a hajszárító tisztes távolból, legalább húsz centire legyen a szálaktól. Befelé vagy kifelé kunkorodó íveket, illetve lágyan leomló hullámokat száríthatsz a frizurádba, amit nem árt hideg levegővel fixálni, mielőtt a következő réteget vennéd kezelésbe.

Penélope Cruz a kilencvenes évek népszerű frizurastílusát idézte meg azáltal, hogy vállig érő bobfrizuráját laza főnhullámokkal dobta fel. Ha összevetjük a két képet, melyeken ugyanaz a fazon egyenesre vasalva, valamint főnözéssel formázva látható, az utóbbi dinamikussága, dús hatása és nőiessége feltűnően szembeötlő.

Képek: Aldara Zarraoa, Carlos Alvarez/Wirelmage/Getty Images.

 

A bobfrizura és a főnhullám kombinációja azonban nem csak Penélope Cruz figyelmét keltette fel, az Instagramon már jó ideje érzékelhető, hogy rengetegen kapnak rá sorban a régi trendre.

A főnözéssel formázott bob dús, rugalmas, lágyan ívelt és elképesztően nőies, elegánssá teszi a megjelenést. Hosszúkás arcformához kifejezetten ajánlott, különösen, ha az eleve ívelten vágott bubble bob az alapfazon.

Ha úgy érzed, képtelen vagy a beszárítás technikájával pepecselni, nagy átmérőjű hajcsavarókkal hasonló hatást érhetsz el, de elektromos körkefés hajszárítót is alkalmazhatsz. Akkor is csodaszép lesz az eredmény, ha csak a hajtövek megemelésére, illetve a hajvégek ívelt beszárítására használod a főnözést.

Kiemelt kép: Aldara Zarraoa/Getty Images.

Cikkfotók: Sam Levi, Steve Granitz/Wirelmage, Eric Robert/Sygma, Juan Naharro Gimenez, Aldara Zarraoa, Carlos Alvarez/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés